26.04.2024
Телеканал NTD

В Індії 12 днів поспіль виявляють понад 300 тисяч хворих на COVID-19 за добу

В Індії 12 днів поспіль виявляють понад 300 тисяч хворих на COVID-19 за добу

В Індії 12 днів поспіль реєструють понад 300 тисяч заражених на коронавірус за добу. 30 квітня..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Індії 12 днів поспіль реєструють понад 300 тисяч заражених на коронавірус за добу. 30 квітня виявили 402 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19 — це світовий антирекорд. А 1 травня медики зафіксували понад 3680 померлих за добу. Це найвищий показник за весь час пандемії.

[Манодж Кумар, лікар]:
«Через COVID-19 у всій країні проблеми з постачанням. Не видно кінця цій складній та пекельній ситуації. Людей треба забезпечити киснем і надати їм усі інші необхідні медичні послуги».

Багатьом хворим доводиться лікуватися вдома. Їхні рідні змушені самі шукати ліки й кисень.

Приблизно в десяти індійських штатах і союзних територіях посилили карантин. У Західній Бенгалії, Карнатаці, Махараштрі й Делі на два тижні ввели локдаун. В Уттар-Прадеші, Телінгані, Ассамі, Андхра-Прадеші та Раджастхані діє або нічна комендантська година, або локдаун у вихідні дні.

[житель Срінагара]:
«Гадаю, локдаун дуже важливий. Якщо люди виконають усі запобіжні заходи й залишаться удома, це буде на користь».

Тим часом федеральний уряд хоче уникнути загальнонаціонального карантину. Він побоюється, що цим він посилить важкий стан економіки й забере в людей ще більше робочих місць.

В Індії добова кількість заражень стала зростати в середині лютого. Тоді ж учені виявили мутований штам коронавірусу. Він заразніший, ніж початковий варіант, а також може нейтралізувати антитіла, які виробилися в людей, які перехворіли на ковід, чи зробили проти нього щеплення.

За загальною кількістю виявлених випадків захворювання на COVID-19 Індія перебуває на другому місці після США.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії 12 днів поспіль виявляють понад 300 тисяч хворих на COVID-19 за добуІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Протест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: