20.03.2024
Телеканал NTD

Дубайські зоозахисники випустили в океан скатів і акул

Дубайські зоозахисники випустили в океан скатів і акул

Це арабські килимові акули. Зараз вони плавають на дні резервуара, але скоро вирушать до нового дому..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це арабські килимові акули. Зараз вони плавають на дні резервуара, але скоро вирушать до нового дому — до Перської затоки.

У Дубаї в одному з розкішних готелів діє програма захисту й розведення акул та скатів. Два роки вони живуть у басейнах, де їм створюють ідеальні наближені до природного середовища умови. Потім випускають у дику природу, а точніше у прибережні води заповідника Джебель-Алі.

[Келлі Тіммінс, зоозахисниця]:
«Ми випускаємо їх у безпечне й захищене середовище, за яким постійно стежать. Вони потрапляють у їхнє природне місце існування зі скелястими берегами й невеликими кораловими рифами. Там вони можуть сховатися, бо живуть на дні».

Зоозахисники випускають акул і скатів уже втретє. Перед цим вони вивезли до Перської затоки 10 риб, сьогодні — 7.

[Роберт Беннет, учасник програми розведення тварин]:
«Більша частина акул і скатів опинилася під загрозою зникнення. У Перській затоці можна побачити безліч видів. Тут активно захищають морську флору й фауну. Тож ми впевнені, що ці тварини проживуть тут хороше й довге життя».

До речі, цей різновид акул для людей безпечний. Його представники харчуються креветками, вуграми, крабами та кальмарами.

Упродовж останніх двох років дубайські зоозахисники також розводили скатів плямистих, широкохвостих хвостоколів і африканських голохвостів. У майбутньому вони планують розводити й інших морських тварин, яким загрожує зникнення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дубайські зоозахисники випустили в океан скатів і акулУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: