24.02.2024
Телеканал NTD

Парижани запрошують до себе додому шеф-кухарів, щоб відчути себе в ресторані

Парижани запрошують до себе додому шеф-кухарів, щоб відчути себе в ресторані

Парижани скучили за вишуканою кухнею. Ресторани закриті через пандемію, і дедалі популярнішими стають так звані приватні..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Парижани скучили за вишуканою кухнею. Ресторани закриті через пандемію, і дедалі популярнішими стають так звані приватні шеф-кухарі. Вони готують страви прямо у клієнтів на кухні.

Фатіха ель-Каддауї — шеф-кухар. Вона приймає замовлення від приватних осіб, приносить із собою продукти й забезпечує сервірування, як у найкращих ресторанах міста.

До пандемії вона працювала щодня. Але тепер змушена багатьом клієнтам відмовляти.

[Фатіха ель-Каддауї, шеф-кухар]:

«Якщо говорити про бронювання, то до ковіду я була зайнята сім днів на тиждень. Але мені не доводилося відмовляти стільком гостям. Тепер я змушена це робити, бо не можу роздвоїтися. Складно, попит дуже великий».

Фатіх каже, що попит такий високий, бо люди ходили до ресторанів один-два рази на тиждень. Так, працівники компаній раніше запрошували туди клієнтів на ділові обіди. Але тепер вони влаштовують їх у себе вдома.

35-річна Валері Лакруа замовила в ель-Каддауї обід для себе й мами. Шеф-кухар пригощає їх фуа-грою, севіче, креветками в часнику та морськими гребінцями.

[Валері Лакруа, клієнтка]:
«У нас домашній ресторан. Страви приголомшливі й добре сервіровані. Ми ніби перенеслися в часи до пандемії. Ми давно вже хочемо кудись сходити з друзями та сім’єю, але не можемо».

[Марі Рію, клієнтка]:
«Мені цього бракувало. Я ходила до ресторанів із дочкою і друзями. І, мушу зізнатися, я за цим сумувала. Тож ми щасливі».

За статистикою, французи проводять за столом найбільше часу з усіх народів. Для них карантинні обмеження стали особливо великим ударом.

Згідно з правилами у Франції, шеф-кухарі можуть готувати страви вдома в клієнтів. Однак замовники не можуть приходити на обід до професійних шеф-кухарів.

Утім, такі послуги не всім по кишені. Обід коштує приблизно 200 доларів на людину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Парижани запрошують до себе додому шеф-кухарів, щоб відчути себе в рестораніДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНирки — у центрі нової кризи в НепаліСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: