26.10.2024
Телеканал NTD

Як костариканський радар рятуватиме супутники на орбіті Землі

Як костариканський радар рятуватиме супутники на орбіті Землі

Цей космічний радар може виявляти навіть невеликі об'єкти, які загрожують безпеці космонавтів і супутників. Нещодавно він..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цей космічний радар може виявляти навіть невеликі об’єкти, які загрожують безпеці космонавтів і супутників. Нещодавно він запрацював на північному заході Коста-Рики.

Радар складається із чотирьох великих панелей. Його під’єднано до серверів аерокосмічної компанії, що в Сан-Франциско.

Творці радара кажуть, що він найкращий серед комерційних. Його розробили, щоб відстежувати дуже маленькі фрагменти космічного сміття.

[Деніел Чеперлі, засновник компанії ― власника радара]:

«Виявляється, на орбіті є коло 250 тисяч фрагментів розміром два сантиметри й більших. Сьогодні їх не відстежують, і вони загрожують супутникам. У космосі все рухається дуже швидко, зі швидкістю приблизно 8 кілометрів за секунду. Навіть крихітний уламок може знищити ваш супутник».

Радар здатен відстежувати об’єкти, які проходять низькою навколоземною орбітою нашої планети в районі екватора.

[Деніел Чеперлі, засновник компанії ― власника радара]:
«Ми перевіряємо можливість зіткнень за кілька днів до того, як це може статися. Так, супутники можна змістити, щоб уникнути аварії, як у фільмі “Гравітація”».

Він може виявляти об’єкти завбільшки з м’яч для гольфу, які рухаються зі швидкістю до 30 тисяч кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як костариканський радар рятуватиме супутники на орбіті ЗемліОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: