24.05.2024
Телеканал NTD

Південнокорейський «розумний» нашийник перекладає господарям гавкіт собак

Південнокорейський «розумний» нашийник перекладає господарям гавкіт собак

На шестирічну бордер-колі надягають новий «розумний» нашийник, розроблений південнокорейським стартапом. Він має функцію штучного інтелекту й..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На шестирічну бордер-колі надягають новий «розумний» нашийник, розроблений південнокорейським стартапом. Він має функцію штучного інтелекту й може розпізнавати до п’яти емоцій вихованців. Для цього він аналізує гавкіт тварин.

[Ендою Джил, дослідник]:
«Petpuls дає собакам голос, який можуть зрозуміти люди. З цим пристроєм ми, люди, зможемо їх зрозуміти й ліпше, точніше й ефективніше з ними спілкуватися».

Коли собака гавкає, звук через нашийник передається на головний сервер, де міститься унікальна система розпізнавання.

[Ендою Джил, дослідник]:
«Вона проаналізує гавкіт. Потім у реальному часі результат буде відправлено на застосунок. Ви зможете побачити, які емоційні стани передає гавкіт: злість, нетерпіння, смуток, щастя тощо. Власники одразу зможуть зрозуміти, що почуває собака».

Нашийник буде корисним і для тих собак, які не люблять часто гавкати.

[Ендою Джил, дослідник]:
«У комплекті є трекер активності й трекер відпочинку. За допомогою трекера активності нашийник покаже, скільки собака витратив калорій. А трекер відпочинку показує, скільки йому треба відпочивати або наскільки він утомився».

Відколи почалася пандемія коронавірусу, жителі Південної Кореї стали частіше брати собак із притулків. Однак, як кажуть розробники пристрою, недосвідчені власники не можуть зрозуміти своїх вихованців і розшифрувати їхній гавкіт чи поведінку. Нашийник має розв’язати цю проблему.

[власниця собаки]:
«Я гадала, що вона була щасливою, коли грала, і що їй було сумно й тривожно, коли мене не було вдома. Та після аналізу зрозуміла, що іноді вона злилася, коли програвала, навіть коли грала зі мною. Це схоже на людей: ми відчуваємо всілякі почуття, наприклад, коли граємо в ігри. До того ж вона не завжди непокоїться, коли залишається сама. Іноді вона навіть почувається в безпеці».

Наразі в базі компанії є понад 10 тисяч зразків гавкоту собак 50 різних порід. Нашийники продають приблизно за 100 доларів США.

Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейський «розумний» нашийник перекладає господарям гавкіт собакЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНові протези дають змогу відчувати температуру предметівАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: