26.01.2024
Телеканал NTD

В Австралії волонтери ремонтують машини й дарують їх нужденним

В Австралії волонтери ремонтують машини й дарують їх нужденним

Це автомайстерня в австралійському місті Лонсестон, що на острові Тасманія. Тут ремонтують і відновлюють старі чи..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це автомайстерня в австралійському місті Лонсестон, що на острові Тасманія. Тут ремонтують і відновлюють старі чи розбиті машини. Відреставровану техніку дарують нужденним, які не мають змоги придбати автомобіль.

[Террі Осборн, координатор проєкту M.A.D. Wheels]:
«Ми почали 16 років тому, маючи сотню доларів і сподіваючись купити хоча б одну машину й кілька інструментів. Розраховували зібрати автомобіль і віддати його комусь нужденному».

До рук майстрів часто потрапляють авто, які зазнали аварії.

[Террі Осборн, координатор проєкту M.A.D. Wheels]:
«Ми іноді використовуємо дві, три чи чотири машини, щоб зібрати одну».

У майстерні працює більш як десять осіб. Тут є і професіонали, і аматори. Чоловіки присвячують волонтерській роботі кілька годин на тиждень.

[Маркус Кортні, волонтер]:
«Тут як чоловічий клуб, у якому, сидячи біля журнального столика, ведуть корисну й конструктивну бесіду. Просто в нас журнальний столик — це капот автомобіля».

Коли автомобіль готовий, волонтери підшукують йому власника. Він повинен відповідати таким вимогам: справді потребувати автотранспорт і бути спроможним його утримувати.

[Маркус Кортні, волонтер]:
«Віддавати машини нужденним дуже важливо, бо нині суспільство марнотратне й використовує одноразову продукцію».

Майстри продають деякі машини та запчастини, щоб підтримати роботу благодійного проєкту.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії волонтери ремонтують машини й дарують їх нужденним19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: