25.06.2024
Телеканал NTD

Новинки GM на CES-2021: електропікап Hummer і футуристичний Cadillac Lyriq

Новинки GM на CES-2021: електропікап Hummer і футуристичний Cadillac Lyriq

Американський автомобільний гігант General Motors показав електричні новинки на онлайн-виставці споживчих технологій CES. Список техніки з..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Американський автомобільний гігант General Motors показав електричні новинки на онлайн-виставці споживчих технологій CES. Список техніки з нульовими викидами відкриває пікап Hummer.

Електропікап найдорожчої модифікації розганяється до 97 кілометрів за годину впродовж трьох секунд. А якщо ввімкнено функцію Watts to Freedom, то ще скоріше.

Авто оснащено трьома електромоторами загальною потужністю 1014 кінських сил. Крутний момент перевищує 15 тисяч ньютон-метрів. Заявлений запас ходу на одній зарядці — 560 кілометрів.

Пікап має систему кругового огляду з 18 камер, дві з них розташовані під днищем. Шасі в «хаммера» повнокероване. Пневматична підвіска з адаптивними амортизаторами дає змогу збільшувати й зменшувати дорожній просвіт.

[Тім Стівенс, головний редактор видання Roadshow]:
«Електрифікація корисна для позашляховиків. З нею виникає миттєвий крутний момент за будь-яких обертів за хвилину. Це означає, що можна їхати по камінню на дуже низьких швидкостях із повною потужністю. Можна навіть рухатися по діагоналі в режимі “краба”, щоб обійти перешкоду».

Самостійний бренд Hummer припинив існування у 2010 році. Тепер модель випускатиме підрозділ GMC.

General Motors також продемонстрував новий кросовер Cadillac Lyriq. Екстер’єр і внутрішній простір салону виконано у футуристичному стилі. На передній панелі розміщений 33-дюймовий широкий екран. На ньому висвітлюються показники приладів і навігація.

[Кендіс Віллетт, дизайнер бренду Cadillac]:
«До вашої уваги нове обличчя Cadillac. Lyriq — це безкомпромісний кросовер, втілення інновацій і технологій марки Cadillac, які ви побачите в наших майбутніх електромобілях».

Цей розкішний електричний шатл теж розробив підрозділ Cadillac. Поки він лише прототип. Ще одна концептуальна новинка — безпілотний дрон, призначений для перевезення одного пасажира.

GM обіцяє випустити 30 нових електричних моделей до 2025 року. На їх розроблення витратять 27 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новинки GM на CES-2021: електропікап Hummer і футуристичний Cadillac LyriqДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті Момбаса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: