27.01.2024
Телеканал NTD

«Розумні» пилососи й роботи-помічники: новинки виставки CES-2021

«Розумні» пилососи й роботи-помічники: новинки виставки CES-2021

Виставка споживчих технологій CES через пандемію проходить не в Лас-Вегасі, а у віртуальному просторі. Компанії і..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Виставка споживчих технологій CES через пандемію проходить не в Лас-Вегасі, а у віртуальному просторі. Компанії і далі дивують своїми високотехнологічними новинками.

Так, Samsung продемонструвала чотиридверний холодильник. Він дає змогу користувачам перемикати камери з холодильних на морозильні, а також має окремий відсік для напоїв.

Ще одна новинка — телевізор Micro LED 110 зі світлодіодним підсвіченням RGB. Його творці обіцяють неперевершений колір і деталізацію, а ще можливість поділу екрана на чотири різні ділянки перегляду.

А цей пилосос не просто вміє об’їжджати перешкоди, а його ще можна запрограмувати на прибирання в потрібний час і вказати, куди заїжджати не можна. До того ж у ньому є відеокамера, яка дає змогу стежити за домашніми улюбленцями, коли господарів немає вдома.

Ще один домашній помічник від Samsung — робот Bot Care. Він і покупки розкладе, і завантажить посудомийну машину, і сервірує стіл.

Компанія LG показала свою технологію Mini LED, продемонструвавши нову лінійку телевізорів QNED. Позаду їхніх екранів — до 30 000 крихітних світлодіодів.

[Ніколь Скотт, представниця GadgetMatch]:
«Зображення повинно бути різкішим, а чорне — чорнішим».

Компанія також показала роботів для антибактеріального оброблення кімнат і очищувачі повітря, які носять на лиці.

Ще одна новинка — від компанії Mercedes-Benz. Вона показала свій високотехнологічний екран панелі приладів, який «плаває». Утім, для якого автомобіля його готують, виробник поки тримає в таємниці.

Довжина панелі — 141 сантиметр. Вона складається з трьох екранів, які лежать під скляним покриттям. У систему вбудовано функцію штучного інтелекту, що підладжуватиме налаштування автомобіля під потреби користувачів.

[Саджад Хан, представник Mercedes-Benz]:
«Екран Hyperscreen має дивовижну функціональність. Там є застосунки, функції автомобіля, навігація, клімат-контроль та розваги. І це ще не ввесь список».

Чотириденна виставка почалася 11 січня. Організатори кажуть, що в ній бере участь понад тисяча компаній, серед яких Samsung, LG, IBM, Intel, OMRON, Mercedes-Benz та Audi.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Розумні» пилососи й роботи-помічники: новинки виставки CES-2021Понад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: