29.01.2024
Телеканал NTD

Молодильне молоко: під Києвом працює осляча ферма

Молодильне молоко: під Києвом працює осляча ферма

Під Києвом розташувалася єдина в Україні осляча ферма. Тут живе понад 30 тварин. Заснував її трохи..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Під Києвом розташувалася єдина в Україні осляча ферма. Тут живе понад 30 тварин. Заснував її трохи більше як рік тому підприємець Володимир Васильєв. Каже, що тварин любив завжди й раніше мав невеликий зоопарк.

[Володимир Васильєв, засновник ослячої ферми]:
«Я хоч ніколи й не займався фермерством, але ми дуже любимо тварин. Якщо людина не любить тварин, то їй складно й людину полюбити. Тому що тварина, у принципі, слова поганого не скаже й ніяк не образить».

Ослів купували у чабанів, підприємців і власників приватних зоопарків.

Сьогодні на фермі виробляють осляче молоко, яке, як уважають, дуже корисне. Воно підходить для годування немовлят, зокрема й завдяки низькій алергенності.

[Володимир Васильєв, засновник ослячої ферми]:

«Осляче молоко прирівнюють до жіночого материнського молока. Це факт. Гіппократ ще давним-давно написав у своїх працях, що це ліки проти усіх хвороб. Грубо кажучи, ми весь імунітет отримуємо з молоком матері».

Володимир каже, що ослики також дуже заспокоюють і запрошує переконатися в цьому особисто.

[Володимир Васильєв, засновник ослячої ферми]:
«Їх прирівнюють за біоритмами й за вібраціями до дельфінів. Вони дуже відновлюють нервову систему, вирівнюють психіку. Якщо є якісь внутрішні переживання, то спілкуєшся хвилин 15‒20 із віслюками — і все минає».

Сир з ослячого молока — найдорожчий у світі. Для одного кілограма потрібно близько 40 літрів молока, а кілограм готового сиру коштує 1000 і більше євро.

Водночас одна особина може дати не більш як пів літра молока за день. Але молоко — не єдина перевага цих тварин. Ослів здавна цінували за їхню інтуїцію.

[Володимир Васильєв, засновник ослячої ферми]:
«Уважається, що вони дуже вперті. Але вони вперті не через те, що дурні. Вони вперті через інтуїцію. Або вони не йдуть, коли відчувають небезпеку. Або коли не довіряють людині чи ситуації, вони теж зупиняться й не йтимуть. Або просто банально від утоми».

На ферму часто приїжджають гості. Тут можна осликів погодувати, купити їхнього молока, а ще навчиться їздити на них верхи.

[відвідувачка]:
«Вони дуже милі, хочеться їх відразу помацати, погладити — дуже здорово. Раніше я їх не годувала».

[відвідувач]:
«Я не перший раз спілкуюся з віслюками, але ось із цими вперше. Чудово. Якась теплота всередині. Дуже подобаються ці тваринки».

Володимир планує збільшити кількість тварин, обладнати сироварню та відкрити біля ферми фірмовий магазин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Молодильне молоко: під Києвом працює осляча фермаЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: