24.03.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії розробили оригамі-одяг, що ніби росте разом із дитиною

У Великій Британії розробили оригамі-одяг, що ніби росте разом із дитиною

Цей незвичайний дитячий одяг має зменшити відходи індустрії моди, а також заощадити гроші батьків. Лондонський стартап..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Цей незвичайний дитячий одяг має зменшити відходи індустрії моди, а також заощадити гроші батьків.

Лондонський стартап створює штани й кофти, у яких використовує системи складок на кшталт оригамі. Такий одяг, розширюючись у довжину й у ширину, може «рости» одночасно з їхніми власниками.

[Раян Ясін, засновник стартапу]:
«Індустрія моди — другий за масштабами забруднювач довкілля світу. Й одне з рішень — подовжити термін служби одягу».

Перші два роки життя діти активно ростуть. За цей період їхній одяг може збільшитися аж на сім розмірів. Тож багато речей викидають майже новими. А такі гофровані кофти й штани не тільки прослужать кілька років, але їх ще можна буде передати молодшим братам і сестрам.

[Раян Ясін, засновник стартапу]:
«Коли я вперше показав своїй племінниці цей одяг, їй було коло трьох років. Одяг у стислому стані здавався дуже маленьким. А потім, коли я розтягнув його, то вона аж зойкнула від подиву».

Ідея створити одяг зі складок виникла в засновника стартапу завдяки колишньому досвіду роботи. Він був авіаційним інженером і спеціалізувався на розгорнутих конструкціях для наносупутників.

Ще одна перевага оригамі-одягу в тому, що він не сковує рухів малюків.

[Раян Ясін, засновник стартапу]:
«Діти можуть абсолютно вільно рухатися й досліджувати світ так, як і повинні, а не у вузьких джинсах, які насправді для цього не призначені».

Пара оригамі-штанів для дітей від 9 місяців до 4 років коштує 80 доларів США, кофта — від 95 доларів. Бренд також виробляє одяг для малюків від перших днів життя до 12 місяців.

Тим часом компанія вже продумує варіанти подібного гардероба й для дорослих.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії розробили оригамі-одяг, що ніби росте разом із дитиноюАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: