26.06.2024
Телеканал NTD

Пакистанський художник замість вантажівок розписує літаки

Пакистанський художник замість вантажівок розписує літаки

Пакистанські вантажівки, прикрашені розписом чи картинами, уже прославилися на весь світ. Тепер національне мистецтво виходить на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Пакистанські вантажівки, прикрашені розписом чи картинами, уже прославилися на весь світ. Тепер національне мистецтво виходить на вищий рівень. Художник Хайдер Алі з Карачі взявся розмальовувати літаки.

Першим у його руках перемінився двомісний літальний апарат «Сессна». Майстру допомагають учні.

[Хайдер Алі, художник]:
«Мистецтво розписування вантажівок — візитна картка нашої країни. Тепер ми випустимо у світ нову річ — ось такий літак».

Розпис на літаках замовила одна місцева авіакомпанія. За допомогою цього незвичайного мистецтва вона надіється покращити уявлення про Пакистан і привабити до країни більше туристів.

[Імран Аслам Хан, директор пакистанської авіакомпанії]:
«Ми хочемо показати всьому світові, що Пакистан — це не лише проблеми з відмиванням грошей чи тероризмом. Пакистан — дуже різноманітна країна. Це країна можливостей».

Хайдер — один із найвідоміших художників Пакистану, які розписують автотранспорт. Він навчався у свого батька, а потім відкрив власну майстерню в Карачі. Художник уже неодноразово виставляв свої роботи в Азії, Європі, США та Канаді.

Майстер радий, що йому дали розмалювати літак. Каже, мріяв про це давно. Тепер сподівається, що колись йому доручать розписати цілий аеробус.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистанський художник замість вантажівок розписує літакиНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуПрогулянка найромантичнішим садом світу10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівКарнавал у Венеції може стати «платним»Як архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: