28.06.2024
Телеканал NTD

У ПАР вирубують чужорідні дерева, що відбирають воду в Кейптауна

У ПАР вирубують чужорідні дерева, що відбирають воду в Кейптауна

На завдання природоохоронної організації в ПАР біля міста Кейптаун вирубують інвазивні, тобто чужорідні для цієї місцевості,..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

На завдання природоохоронної організації в ПАР біля міста Кейптаун вирубують інвазивні, тобто чужорідні для цієї місцевості, дерева, здебільшого сосни. Робота складна й часто ризикована.

Лісорубам доводиться пересуватися нерівною місцевістю, підійматися й спускатися схилами.

[Оналенна Матсідіді, лісоруб]:
«Іноді буває страшно. Деякі камені здаються стійкими, але вони хитаються. Слід і перевіряти ці камені, і дивитися, щоб дерево не впало й не поранило тебе. Також поблизу можуть ховатися змії».

Проєкт вирубування інвазивних дерев почався понад два роки тому після того, як Кейптаун залишився майже без прісної води. Перед цим було кілька років посухи. Фахівці вважають, що відіграли роль і чужорідні для цих місць сосни.

[Луїза Стаффорд, представниця природоохоронної організації]:
«Інвазивні дерева великі. Вони мають глибоку кореневу систему й споживають більше води, ніж місцеві види».

Сосни ще затінюють місцеві рослини й не дають їм розвиватися. Вирубування дасть змогу щорічно економити до 55 мільярдів літрів води.

[Луїза Стаффорд, представниця природоохоронної організації]:
«Для порівняння, це двомісячний запас води Кейптауна, який ми можемо отримати, вирубавши інвазивні дерева».

Лісорубам належить очистити від сосен 540 квадратних кілометрів. Для цього найняли 350 осіб. Сто з них — добре навчені фахівці, які виконують роботу у важкодоступних місцях.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ПАР вирубують чужорідні дерева, що відбирають воду в КейптаунаФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: