25.07.2024
Телеканал NTD

Боснієць так полюбив скандинавські саги, що перевтілився у вікінга

Боснієць так полюбив скандинавські саги, що перевтілився у вікінга

Боснієць Стіпе Плейч на прізвисько Флік привніс дух Скандинавії в село Стипановичі, де провів дитинство. Чоловік..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Боснієць Стіпе Плейч на прізвисько Флік привніс дух Скандинавії в село Стипановичі, де провів дитинство. Чоловік так захопився скандинавськими сагами, що вирішив обернутися на вікінга.

[Стіпе Плейч, боснійський вікінг]:
«Усе почалося через телесеріал “Вікінги”. Коли я дивився перший сезон, мені захотілося зробити сокиру вікінга. Після кількох невдалих спроб мені це вдалося. Тепер маю багато таких сокир».

Перший сезон серіалу вийшов у 2013 році. У ньому строго не дотримуються історії і вільно інтерпретують скандинавські саги про набіги вікінгів на чужі землі. Однак Фліка фільм надихнув створити собі новий образ.

Чоловік змінив зачіску, почав учитися метати сокиру й стріляти з лука. Одягається теж як вікінг. І, звісно, постійно робить зброю.

[Стіпе Плейч, боснійський вікінг]:
«Спочатку я використовував майстерню в будинку, де живу. Потім для всього зробленого забракло місця. Тому я вирішив перетворити свій дім дитинства, що пустий уже 20 років, на точну копію житла вікінгів».

Жителі села спочатку жартували із захоплення сусіда. Але тепер його підтримують.

Попри свою пристрасть, Флік не хоче їхати до Північної Європи. Уважає, що це не потрібно, якщо вже в нього з’явився шматочок Скандинавії у себе вдома. До того ж боснієць через фейсбук познайомився з одним норвежцем, який надсилає Флікові фотографії та всю необхідну інформацію про скандинавські країни й життя вікінгів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боснієць так полюбив скандинавські саги, що перевтілився у вікінгаФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: