20.03.2024
Телеканал NTD

На південному сході США відновлюють ліси болотних сосен

На південному сході США відновлюють ліси болотних сосен

У дев'яти південно-східних штатах США відновлюють ліси болотних сосен. До приходу європейців ці дерева охоплювали тут..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У дев’яти південно-східних штатах США відновлюють ліси болотних сосен. До приходу європейців ці дерева охоплювали тут територію завбільшки 365 тисяч квадратних кілометрів.

[Керол Денгоф, президент організації Longleaf Alliance]:
«До середини 90-х років залишилося приблизно 12 тисяч квадратних кілометрів лісів із болотними соснами. Завдяки спільній роботі з організацією “Америкас лонгліф” (America’s Longleaf) ця територія збільшилася до 20 тисяч квадратних кілометрів».

Болотні сосни відрізняються від інших хвойних дерев великою пристосованістю до пожеж. До того ж вони дуже глибоко пускають коріння, тому здатні переживати урагани й торнадо.

Однак молоді саджанці не встигають виростати, бо їх затінюють інші швидкорослі дерева. Тому лісничі розчищають території для болотних сосен.

Відродження соснових лісів також важливе для збереження різних видів тварин, зокрема рідкісних дятлів флоридських, соснових змій і суходільних черепах-гоферів.

[Керол Денгоф, президент організації Longleaf Alliance]:
«Відновлюючи екосистему, ми захищаємо не лише дерева, а й багато видів тварин, які живуть серед болотних сосен».

До 2025 року на південному сході США заплановано відновити ще 20 тисяч квадратних кілометрів лісів із болотними соснами.

Коротке посилання на цю сторінку:

На південному сході США відновлюють ліси болотних сосенСрібло в Єгипті — нове золотоФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: