25.04.2024
Телеканал NTD

Мотокрос допомагає австралійським підліткам не збитися з життєвого шляху

Мотокрос допомагає австралійським підліткам не збитися з життєвого шляху

Австралійського підлітка Деніела утримує на правильному шляху пристрасть до мотоциклів. Він бере участь у пілотній програмі..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Австралійського підлітка Деніела утримує на правильному шляху пристрасть до мотоциклів. Він бере участь у пілотній програмі Кокберна, яка має утримати молодь від неправильних учинків і дати їй цікаве заняття.

[Деніел Браун, учасник програми]:
«Я збився зі шляху й певний час поводився дещо неправильно. Мене залучили до цієї програми, а потім я просто перестав погано поводитися, бо в мене з’явилася мета».

У межах проєкту підлітків навчають їздити на мотоциклах. Натомість вони мусять регулярно ходити до школи й не порушувати законів.

[Бен Таноа, молодіжний працівник]:
«Гадаю, часто таких підлітків можна визначити за поведінкою. І ми їм кажемо, що бачимо їх наскрізь, і знаємо, що на все є причина».

Для занять на мотоциклах зробили кільцеву трасу з природними перешкодами. Мотокрос приваблює і дівчат.

[Шонті Кракауер, учасниця програми]:
«У нас тепер є заняття, кожен завів багато друзів. Ми всі приходимо сюди й робимо все разом. Зазвичай тут для нас тримають якесь частування, тож можна перекусити. І ми постійно катаємося на мотоциклах. Це гарний спосіб направити енергію в потрібне річище».

У програмі використовують мотоцикли, які поліція конфіскувала за небезпечну їзду чи незаконне водіння. Тепер транспорт служить добрій справі.

[Деррік Герберт, поліціянт]:
«Програма працює. Ми бачимо менше антисоціальних учинків, молодь поводиться краще, вчиться працювати в команді. Також підлітки здобувають навички керування мотоциклом. Вони проходять курси першої допомоги».

Поліція Західної Австралії сподівається в майбутньому розгорнути цю програму в багатьох маленьких містечках.

Коротке посилання на цю сторінку:

Мотокрос допомагає австралійським підліткам не збитися з життєвого шляхуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: