25.03.2024
Телеканал NTD

Після великого спалаху COVID-19 в американському містечку почалося духовне відродження

Після великого спалаху COVID-19 в американському містечку почалося духовне відродження

У червні цього року містечко Ноель, що на Середньому Заході США, пережило хвилю COVID-19. Серед усього..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У червні цього року містечко Ноель, що на Середньому Заході США, пережило хвилю COVID-19. Серед усього лише 1800 місцевих жителів виявили сотні заражених. Це здебільшого працівники однієї продуктової фабрики.

Однак це не загнало людей у депресію. Навпаки, у Ноелі відбувається духовне відродження.

[Джошуа Маннінг, пастор]:
«Коли до вашого міста приходить лихо, коли приходить COVID і вбиває сусіда, поряд із яким живеш усе життя, коли COVID убиває дідуся твоєї дружини, коли COVID убиває одного з найкращих друзів — пастора, який служив до тебе — і навіть за всього цього Бог найвеличніший».

Багато працівників фабрики — віряни цієї церкви, а також чотирьох інших парафій. Коли в березні вдарила епідемія, церкву закрили. Та оскільки випадків зараження було небагато, її знову відкрили для невеликих служб.

Друга хвиля містом прокотилася влітку.

[Єї Мін У, місцевий житель]:
«Жодна сім’я не уникла лиха. У кожній родині хтось захворів».

Відповідно до того, як місто виходить із коронавірусної кризи, люди дедалі більше заряджаються оптимізмом.

[Джошуа Маннінг, пастор]:
«Певною мірою наша ситуація ліпша, ніж в інших регіонах країни, бо вірус дуже швидко поширився. Й ефект не був лише негативним. Люди набагато більше потяглися до духовного росту, ніж це було перед епідемією».

До речі, назва самого містечка Ноель із французької перекладається як Різдво чи різдвяний гімн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після великого спалаху COVID-19 в американському містечку почалося духовне відродженняУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадСрібло в Єгипті — нове золотоЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: