19.10.2024
Телеканал NTD

Індійка допомогла односельчанкам заробляти за допомогою плетіння з бамбука

Індійка допомогла односельчанкам заробляти за допомогою плетіння з бамбука

Жителька індійського штату Джаркханд відродила в місцевій сільській громаді майстерність плетіння з бамбука. Джітан Деві спочатку..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Жителька індійського штату Джаркханд відродила в місцевій сільській громаді майстерність плетіння з бамбука. Джітан Деві спочатку сама опанувала це ремесло, а потім навчила односельчанок.

[Джітан Деві, майстриня]:
«Відтоді як я почала це робити, наше життя дуже змінилося. У нашій команді постійно працює 20‒30 жінок, загалом цим зайняті майже 60 осіб. Ми працюємо у вільний час і тоді, коли нам зручно».

Жінки плетуть кошики, килимки, вази та інші речі. Потім продають їх оптом ринковим торговцям. Після цього ділять дохід.

[Манешварі Деві, майстриня]:
«Ростити й навчати дітей дуже дорого. Ми зможемо це зробити, лише якщо здобудемо якісь навички та станемо фінансово незалежними. Тому ми всі разом це робимо».

Бамбукові вироби індійських майстринь мають попит не лише в сільській місцевості, а й у місті. Також їх охоче купують туристи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійка допомогла односельчанкам заробляти за допомогою плетіння з бамбукаПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Чим пригощатимуть гостей «Оскара»Як в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: