02.12.2024
Телеканал NTD

Житель Берліна проводить онлайн-екскурсії

Житель Берліна проводить онлайн-екскурсії

Екскурсія до знаменитих Бранденбурзьких воріт у Берліні, а також прогулянка навколишніми районами в центрі. Щоправда, туристів..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Екскурсія до знаменитих Бранденбурзьких воріт у Берліні, а також прогулянка навколишніми районами в центрі. Щоправда, туристів навколо не видно, адже діють карантинні правила. Місцевий гід Джеремі Мінсберг розповідає про визначні пам’ятки онлайн.

Американець живе в столиці Німеччини вже 20 років. Раніше заробляв тим, що проводив приватні екскурсії. Тепер намагається підтримувати свій бізнес такими цифровими подорожами.

[Джеремі Мінсберг, гід]:
«Мої екскурсії були заброньовані на все літо. Однак коли в березні почалася пандемія, усі клієнти тури скасували».

Джеремі одразу придумав спосіб, як працювати далі. З учасниками турів зв’язується за допомогою відеодзвінків.

[Джеремі Мінсберг гід]:
«Слід бути креативним, розширювати межі. Замість того щоб закликати клієнтів приїхати до Берліна, я подумав про те, як можна привезти Берлін до них додому».

Джеремі провів уже понад 100 онлайн-екскурсій. Деякі були персональними. А іноді за один раз було до 100 учасників.

Гід бере 75 євро за годину не з кожного учасника, а з усіх разом. Екскурсія триває в середньому дві години.

[Джеремі Мінсберг, гід]:
«Я ходжу вулицями, а клієнти зі мною розмовляють. Вони можуть запитувати, про щось особисте чи про те, що поруч. Іноді вони просять зупинитися й показати щось, мимо чого я щойно пройшов».

Поки найбільшою проблемою є обмежений заряд телефона, а також не завжди добре інтернет-з’єднання. Однак гід каже, що всі його екскурсії досі проходили без збоїв.

Серед клієнтів Джеремі є жителі Австралії і Нової Зеландії. Але більша частина зі США.

[Карен Винокур, жителька Вашингтона]:
«Раніше ми теж брали участь у віртуальних екскурсіях, але тут нам сподобалося те, що вона проходить у реальному часі. Він не просто показує фото Берліна. Він ходить вулицями, багато розповідає і має великі знання. Плюс він цікава людина».

Узимку Джеремі зменшив кількість екскурсій. Світловий день покоротшав, і через різницю в часі зі США для турів залишається надто мало світлих годин. Надолужити згаяне надіється навесні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Житель Берліна проводить онлайн-екскурсіїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Нирки — у центрі нової кризи в НепаліІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: