25.10.2024
Телеканал NTD

Юрист і боксер в одній особі допомагає жителям кенійських нетрів

Юрист і боксер в одній особі допомагає жителям кенійських нетрів

Адвокат Шадрак Вамбуї виріс у нетрях столиці Кенії — Найробі. Утім, юриспруденція — не єдине його..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Адвокат Шадрак Вамбуї виріс у нетрях столиці Кенії — Найробі. Утім, юриспруденція — не єдине його захоплення. Він також із юних років займається боксом. Каже, що це допомогло йому стати дисциплінованішим, а також навчитися стримуватися, маючи справу з поліцією.

Столичних правоохоронців нерідко звинувачують у перевищенні повноважень. Містяни кажуть, що ті вимагають хабарі, а ще не гребують здирством і навіть убивствами.

[Шадрак Вамбуї, адвокат]:
«Через поліціянтів ми втратили засоби до існування, ми також утратили близьких. Тому я виріс, знаючи, що хочу протистояти цим поліціянтам. Про фах адвоката я дізнався у 8 чи 7 класі. Дізнався, що якщо стати адвокатом, то це допоможе захищатися в суді. Ось як я вирішив бути адвокатом».

29-річний Шадрак увійшов до адвокатських кіл Кенії у 2018 році. Після цього вирішив допомагати молоді із нетрів. Він навчає їх боксу. Одночасно розповідає, як діяти в разі свавілля поліції.

[Шадрак Вамбуї, адвокат]:

«Я борюся за людей у суді, за життя людей, за їхні засоби для існування, їхній спадок, буквально борюся за їхнє життя. Коли уявляєш людей, яким, якщо їх звинуватять, можуть ухвалити вирок, аж до смертної кари, то розумієш, що борешся за життя людей».

Ба більше, кенієць також переконав ще 50 молодих адвокатів приєднатися до нього й присвятити частину свого часу допомозі малозабезпеченим. Разом вони створили організацію під назвою «Закон вулиць», через яку надають людям безплатну юридичну допомогу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Юрист і боксер в одній особі допомагає жителям кенійських нетрівООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриСрібна шахта відродила занепале боснійське містоМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: