28.03.2024
Телеканал NTD

Зімбабвійська дівчина за допомогою тхеквондо протистоїть дитячим шлюбам

Зімбабвійська дівчина за допомогою тхеквондо протистоїть дитячим шлюбам

Зімбабвійка Маріца захоплюється тхеквондо з п'яти років. Нині ж за допомогою цього бойового мистецтва вона хоче..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Зімбабвійка Маріца захоплюється тхеквондо з п’яти років. Нині ж за допомогою цього бойового мистецтва вона хоче поліпшити життя місцевих дітей і підлітків.

Маріца живе в селі Епворт, що за 15 кілометрів од столиці Хараре. Вона регулярно проводить тренування біля свого дому.

Головними проблемами громади вона вважає дитячу наркоманію і ранні шлюби.

[Натсіраїше Маріца, тренер-аматор із тхеквондо]:

«Коли я вчилася в початковій школі, більша частина моїх подруг вийшла заміж і завагітніла. Коли я пішла до середньої школи, деякі подружки вже мали дітей, і ці дівчата зіткнулися з проблемами».

У Зімбабве офіційно дозволено брати шлюб із 18 років. Проте, за оцінкою ЮНІСЕФ, коло 30 % дівчат виходять заміж раніше. Дитячі шлюби — наслідок бідності.

У багатьох сім’ях уважають, що заміжжя забезпечить дочок фінансово. Та чоловіки часто використовують дівчат як безплатну робочу силу й не пускають до школи. Або в них народжуються діти, і тоді теж важко здобути освіту. Як наслідок, жінки не можуть влаштуватися в житті й вибратися зі злиднів.

[Натсіраїше Маріца, тренер-аматор із тхеквондо]:
«З молодими жінками й дівчатами я говорю про проблеми, з якими вони стикаються. І також маю намір за допомогою тхеквондо спонукати дівчат не вступати в шлюб і не заводити дітей занадто рано».

У Зімбабве набагато популярніший футбол, та Маріца надіється захопити єдиноборством якнайбільше дітей. Вона заснувала асоціацію допомоги вразливим неповнолітнім. Дівчина має дуже обмежені ресурси, але вона вірить в успіх своєї місії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зімбабвійська дівчина за допомогою тхеквондо протистоїть дитячим шлюбамСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: