25.06.2024
Телеканал NTD

Біля берегів Мексики знайшли новий вид китів

Біля берегів Мексики знайшли новий вид китів

Науковці, можливо, знайшли раніше невідомий вид ремнезуба — морського ссавця з підряду зубаті кити. Істот виявили..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Науковці, можливо, знайшли раніше невідомий вид ремнезуба — морського ссавця з підряду зубаті кити. Істот виявили біля західного узбережжя Мексики.

[Джей Барлоу, морський біолог]:
«Ми виявили новий вид ремнезуба. Було очевидно, що це ремнезуби. Вони випливли на поверхню дуже близько до човна. Два чи три рази вони до нього поверталися. Вони досліджували гідрофон, який ми опустили у воду. Для мене це була найдивовижніша зустріч із цими ссавцями».

Тоді команда дослідників шукала інший вид ремнезубів, що зазвичай уникають людей. Спостереження вели біля віддаленого острова Сан-Беніто, приблизно за 300 кілометрів на південь від кордону із США.

[Ендрю Рід, морський біолог]:
«Дивовижно те, що ці дослідники шукали один дуже рідкісний вид зубатих китів, а знайшли зовсім інший».

Експедицію організувала природозахисна група Sea Shepherd. Спочатку дослідники не зрозуміли, що це новий вид. Усвідомили лише тоді, коли розглядали зібрані матеріали.

[Джей Барлоу, морський біолог]:
«Протягом наступних кількох днів ми дивилися на фото, підводні знімки, зроблені Sea Shepherd, а також вивчали акустичні дані, які зібрали поряд із тваринами. Зрештою зрозуміли, що це не ремнезуби Перріна. Це була інша тварина, яка не відповідає ні зовнішнім, ні звуковим описам».

А точно підтвердити відкриття допоможуть узяті в тому місці зразки води. Вони можуть містити частинки шкіри ссавців. У такому разі можна буде зробити ДНК-тест.

Ремнезуби виростають до п’яти метрів завдовжки. За ними складно вести спостереження, бо вони зазвичай плавають і ловлять здобич на глибині приблизно 900 метрів. Підіймаються на поверхню лише зрідка, щоб набрати повітря.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля берегів Мексики знайшли новий вид китівНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати рак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: