19.08.2024
Телеканал NTD

Тайські археологи знайшли скелет кита віком 5000 років

Тайські археологи знайшли скелет кита віком 5000 років

Тайські археологи розкопують дуже рідкісну знахідку не лише для країни, а й для всього азійського регіону...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Тайські археологи розкопують дуже рідкісну знахідку не лише для країни, а й для всього азійського регіону. Неподалік від Бангкока виявили частково скам’янілий скелет кита віком близько 5000 років.

[Панніпа Сетьєн, працівник відділу збереження викопних організмів]:
«Ми знайшли коло 36 фрагментів хребта: від хвостової частини до шиї. Перш ніж ми виявили хвостову частину, її було дуже пошкоджено. Ми також знайшли ліве плече, його плавник, 25 частин грудної клітки й череп».

Учені кажуть, що збереглася більша частина кісток.

[Панніпа Сетьєн, працівник відділу збереження викопних організмів]:
«Цей скелет кита наразі вважають єдиним в Азії. Нам дуже рідко вдається таке відкрити майже в ідеальному стані. Учора ми знайшли праве плече й плавець, доповнивши те, що вже маємо. Так нам вдалося відновити коло 90 % скелета кита».

Скам’янілість завдовжки 12,5 метра знайшов місцевий житель на початку листопада. Він помітив великий хребець, що стирчав із землі приблизно за 12 кілометрів від моря.

Розкопки тривали близько місяця.

Зараз учені з’єднують шматочки й заповнюють відсутні частини й тріщини спеціальним розчином.

Тільки-но ця робота завершиться, скелет кита виставлять на огляд.

Стать доісторичної тварини ще належить визначити. Також необхідно провести радіовуглецеве датування, щоб з’ясувати точний вік скам’янілостей.

Учені сподіваються, що ці дані допоможуть їм ліпше зрозуміти тогочасні геологічні умови.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайські археологи знайшли скелет кита віком 5000 роківУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: