23.10.2024
Телеканал NTD

Модне ательє в Лондоні проводить дистанційні приміряння за допомогою робота

Модне ательє в Лондоні проводить дистанційні приміряння за допомогою робота

Головний закрійник одного лондонського ательє, що на знаменитій вулиці Савіл-роу, проводить віддалене приміряння. Його клієнт стоїть..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Головний закрійник одного лондонського ательє, що на знаменитій вулиці Савіл-роу, проводить віддалене приміряння. Його клієнт стоїть за тисячі кілометрів від нього — у столиці Південної Кореї.

Оскільки через пандемію міжнародні подорожі обмежено, ательє, яке засновано ще 1849 року, використовує сучасні технології. Приміряти допомагає так званий робот телеприсутності.

[Даріо Карнера, закрійник]:
«Найбільша складність, з якою ми зіткнулися, це те, що ми не можемо побачити наших клієнтів. Зазвичай ми по чотири-п’ять разів на рік подорожуємо містами із закритими показами. На них зустрічаємося з покупцями. Цього року це неможливо, тому ми шукаємо способи, як це здійснити».

Роботу навіть дали ім’я. Це містер Гаммік. Його створила каліфорнійська компанія.

Камера з високою роздільною здатністю та екран дає змогу спілкуватися з клієнтами та робити заміри віддалено.

[Даріо Карнера, закрійник]:
«Якість зображення має дуже велике значення. Також важливо, щоб він вільно їздив. Ми можемо поїхати в будь-яку частину кімнати, можемо збільшити чи зменшити зображення. Дуже допомагає ще й те, що ми можемо робити знімки. Замість того щоб запам’ятовувати все, що ми побачили, можна подивитися на фото».

Утім, навіть високі технології не можуть урятувати від коронавірусного спаду. В ательє кажуть, що цього року продажі можуть зменшитися на 65 % проти торішніх показників.

[Тадж Фул, представник ательє]:
«Найбільшої шкоди ми зазнали через зачинені двері».

Поки послуга віддаленого приміряння доступна лише в Сеулі. Однак ательє збирається встановити таких роботів також у Шанхаї, Пекіні, Гонконгу та Сінгапурі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Модне ательє в Лондоні проводить дистанційні приміряння за допомогою роботаВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: