25.08.2024
Телеканал NTD

Карантин у Німеччині не завадив забігу Санта-Клаусів

Карантин у Німеччині не завадив забігу Санта-Клаусів

У німецькому містечку Міхендорф — традиційний забіг Санта-Клаусів. Щоправда, через карантинні обмеження масштаб менший. Як правило,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У німецькому містечку Міхендорф — традиційний забіг Санта-Клаусів. Щоправда, через карантинні обмеження масштаб менший. Як правило, у заході бере участь понад тисяча осіб. Цього разу — кілька сотень. Водночас учасники біжать, ураховуючи соціальне дистанціювання.

[Удо Грецнер, голова бігового клубу Міхендорфа]:
«Через пандемію коронавірусу наш щорічний забіг не може відбутися у звичному форматі. Зазвичай 1000‒1200 учасників біжать вузькими вуличками, а цього разу ми не хотіли збирати стільки людей. Ніхто з нас не хоче брати на себе відповідальність за це, ризик дуже великий».

Учасники теж біжать у масках, за різними графіками й без спільної стартової лінії.

Раніше в Міхендорфі проводили найчисленніший забіг Сант у Європі. Його учасники хотіли надихнути людей займатися спортом не лише влітку, а й узимку. Цього разу, хоча Сант набагато менше, святковий настрій і любов до спорту вони передали.

[Себастьян Штол, учасник забігу]:
«Ми бігали впродовж багатьох років, із самого початку. І нам дуже шкода, що цього року забіг не може відбутися у звичайному режимі. Та ми хотіли хоч якось підтримати членів нашого бігового клубу, які зазвичай організовують гарний захід».

Забіги Санта-Клаусів традиційно відбуваються і в інших містах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карантин у Німеччині не завадив забігу Санта-КлаусівКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долині40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: