20.06.2024
Телеканал NTD

Японські вчені наочно показали, як поширюються частинки вірусу

Японські вчені наочно показали, як поширюються частинки вірусу

Сьогодні у світі маски стали одним з основних засобів захисту від коронавірусних частинок. Їхнє завдання —..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Сьогодні у світі маски стали одним з основних засобів захисту від коронавірусних частинок. Їхнє завдання — зупиняти мікроскопічні водяні краплинки, які можуть переносити SARS-CoV-2.

Утім, загроза вірусу залишається невидимою для людського ока. Наскільки маски нас захищають? Відповідь на це запитання вирішили дати японські вчені. За допомогою суперкомп’ютера вони створили цифрове зображення того, як рухаються частинки вірусу.

Цю графіку створили вчені з Інституту фізико-хімічних досліджень міста Кобе. У дослідженнях їм допоміг японський суперкомп’ютер Фугаку.

Ось що відбувається, коли заражена вірусом людина співає. А це вже наслідки кашлю.

[Макото Цубокура, професор Університету в Кобе]:
«Якщо показати наочно, як вірус поширюється, то, можливо, люди усвідомлять ризики й ґрунтовніше подумають, як захиститися».

Дослідники кажуть, що висока вологість сприяє швидшому поширенню SARS-CoV-2. Особливу увагу приділили найбільш мікроскопічним частинкам вірусу. Припускають, що вони можуть прикріплятися до краплинок води й залишатися в повітрі впродовж хвилин і навіть годин. Вони також можуть накопичуватися в погано вентильованих приміщеннях.

Дослідники також порівняли рівень захисту різних типів масок для обличчя. І дійшли висновку, що щити менш ефективні, ніж маски, які закривають рот і ніс.

[Макото Цубокура, професор Університету в Кобе]:
«Ми не кажемо, що тепер треба носити лише маски. Та якщо є можливість, обирайте їх. Якщо ж ви одягаєте щит, то треба розуміти, який ризик це несе, і використовувати його правильно».

Японські вчені також підтвердили ефективність дотримання дистанції між людьми в різних приміщеннях. Вони рекомендують перебувати один від одного на відстані не менш як два метри.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японські вчені наочно показали, як поширюються частинки вірусуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: