24.10.2024
Телеканал NTD

Квітковий фестиваль у Колумбії: легендарна процесія відбулася попри пандемію

Квітковий фестиваль у Колумбії: легендарна процесія відбулася попри пандемію

Це сільєтеро — головний учасник легендарного квіткового фестивалю в Колумбії. У перекладі з іспанської — носильник...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Це сільєтеро — головний учасник легендарного квіткового фестивалю в Колумбії. У перекладі з іспанської — носильник. Понад 300 років країна була колонією Іспанії, рабство скасували лише в 1851-му. Тепер місцеві жителі підкреслюють: за їхніми спинами — лише композиції з квітів, а не важкі вантажі.

Такий фестиваль під Медельїном проводять понад 60 років. Щорічно він збирає десятки тисяч туристів. Перельоти, організовані в ці дні, називали «квітковими рейсами».

Попри пандемію, дійство відбулося й цього разу. Але скромніше.

[Франциско Кінтеро, переможець фестивалю]:

«Хочу сказати жителям Колумбії: не втрачайте надію і віру, усе погане минеться. Нам не можна втратити головне, що завжди визначало нашу націю, — уміння бути щасливим. Не журися, Колумбіє, не час бути нещасними».

Гірська місцевість навколо Медельїна славиться своїми квітами — місцеві жителі поколіннями їх вирощують. Ці місця також називають «Містом вічної весни» і «Столицею орхідей».

Учасники готуються до фестивалю цілий рік. На виготовлення кожної композиції йде до 70 видів квітів. Найпопулярніші — троянди, лілії, орхідеї, хризантеми та гладіолуси.

[Кармен Сесілія Лондоро, учасниця фестивалю]:
«Це робота, яку виконуєш з великою любов’ю. Навіть під час пандемії ми можемо підтримувати одне одного, радіти участі в параді. Усе змінилося, але з’явилося й багато хорошого. Наші родини згуртувалися. Ми демонструємо тут мрії, народжені в наших сім’ях, у наших дітей, подружжів та батьків».

Колумбія посідає друге місце після Нідерландів у світовій квіткової індустрії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Квітковий фестиваль у Колумбії: легендарна процесія відбулася попри пандеміюСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: