29.04.2024
Телеканал NTD

У некрополі Саккара знайшли ще понад 80 давньоєгипетських саркофагів

У некрополі Саккара знайшли ще понад 80 давньоєгипетських саркофагів

Єгипетські археологи й далі успішно працюють у стародавньому некрополі Саккара. Вони виявили ще понад 80 незайманих..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Єгипетські археологи й далі успішно працюють у стародавньому некрополі Саккара. Вони виявили ще понад 80 незайманих саркофагів віком приблизно 2500 років. Вони збереглися навіть ліпше, ніж знайдені раніше.

Усі саркофаги покриті розписом, усередині лежать мумії. Їх досліджуватимуть у наукових лабораторіях. Також знайдено багато розписаних і позолочених статуеток.

На початку цього місяця єгипетські археологи також повідомили про цінну знахідку. Вони виявили 59 саркофагів із муміями жерців і вельмож, які служили XXVI династії фараонів. Вона правила 2500 років тому на початку Пізнього періоду Стародавнього Єгипту. Також знайдено 28 статуеток, амулетів і похоронних предметів. Саркофаги розміщені в кількох поховальних камерах завглибшки від 10 до 12 метрів. Загалом археологи знайшли шість камер, одну з них — лише нещодавно.

Саккара була некрополем Мемфіса — столиці Стародавнього царства. Тут ховали померлих понад 3000 років. У Саккарі стоять одинадцять пірамід, зокрема й східчаста піраміда Джосера. Цю споруду віком 4500 років уважають найдавнішою у світі великою кам’яною будівлею, що збереглися до наших днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У некрополі Саккара знайшли ще понад 80 давньоєгипетських саркофагівSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: