24.01.2024
Телеканал NTD

Венесуельці роблять іграшки й печуть торти, щоб прожити під час карантину

Венесуельці роблять іграшки й печуть торти, щоб прожити під час карантину

Венесуелець Альфонсо Торо багато років писав музику для телевізійних рекламних роликів. Але через карантин йому довелося..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Венесуелець Альфонсо Торо багато років писав музику для телевізійних рекламних роликів. Але через карантин йому довелося опанувати нову професію. Тепер він робить маскарадні маски у вигляді голови динозавра.

Альфонсо обрав моделлю Індомінуса рекса з фільму «Світ юрського періоду». За сценарієм це штучно створений ящір, дуже сильний і небезпечний.

[Альфонсо Торо, композитор]:
«Я зробив кілька масок і опублікував їхні фотографії у твітері. Дістав схвальні відгуки. Я не просто придумав ці маски, а зробив їх схожими на оригінал».

Карантин змусив закритися більшість венесуельських підприємств і держустанов. Річна інфляція перевищила 3000 %. Водночас країна вже шість років перебуває в глибокій економічній кризі. До середнього класу тепер належить лише близько 5 % населення, і дев’ять із десяти сімей із середнім доходом опинилися за межею бідності.

[Омар Самбрано, соціолог]:
«Люди більше не мають заощаджень. Залишився лише людський капітал, який мало потрібний на ринку праці. Альтернатив немає. Деякі сім’ї намагаються знайти нову роботу».

А це Рубен Бенітес, юрист із 13-річним стажем. Коли суди на кілька місяців закрилися, він вирішив перекваліфікуватися на кондитера. Тепер чоловік пече торти.

[Рубен Бенітес, юрист]:
«Складно, бо я звик працювати в іншій сфері. Тут усе інакше. Це як порівнювати яблуко з апельсином. Та я звикаю — ситуація змушує діяти рішуче».

Також люди з вищою освітою перекваліфіковуються на продавців. А деякі йдуть працювати в служби доставляння.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельці роблять іграшки й печуть торти, щоб прожити під час карантинуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: