26.10.2024
Телеканал NTD

Пересувна школа допомагає філіппінським дітям не відставати від програми

Пересувна школа допомагає філіппінським дітям не відставати від програми

Цей незвичайний транспорт — винахід філіппінських учителів. Вони зробили його, щоб допомогти дітям у віддалених районах..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цей незвичайний транспорт — винахід філіппінських учителів. Вони зробили його, щоб допомогти дітям у віддалених районах надолужити згаяне в навчанні.

Використавши старі книжкові полиці, дошки й великий монітор, учителі створили імпровізований навчальний центр. Тепер такий моторикша їздить вибоїстими дорогами гірських сіл провінції Пампанга.

[Крістофер Семсен, шкільний учитель]:
«Нам, учителям, із самого початку було нелегко, бо єдиний варіант, який запропонував уряд, — це онлайн чи “змішане” навчання, за якого видають матеріали й учні відвідують уроки віртуально. Однак у цьому районі немає інтернету чи телебачення. Ми мусили подумати про альтернативний спосіб навчання».

Раніше президент Філіппін Родріго Дутерте розпорядився, щоб усі школярі в країні залишалися на онлайн-навчанні, аж доки не з’явиться вакцина від нового коронавірусу. Але таке рішення відрізало від освітнього процесу жителів віддалених сіл. Серед них корінний народ аета.

[Марізен Толентіно, директор школи]:
«Деякі діти аета не вміють читати, особливо вихованці дитячих садків і учні початкових класів. Як вони збираються складати тести? Навіть їхні батьки не можуть їм допомогти».

Таку ініціативу розпочали на початку жовтня. Школа на моторикші об’їжджає п’ять сіл, охоплюючи близько 500 учнів від початкової до старшої школи. Заняття проходять кілька разів на тиждень.

Водночас на цей проект грошей не виділяють. Уряд лише надав моторикшу з водієм.

Діти на такі заняття реагують позитивно. А вчителі сподіваються, що завдяки цьому мобільному центрові школярі зможуть і далі вчитися й не відстануть від програми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пересувна школа допомагає філіппінським дітям не відставати від програмиНа Кубі закінчується паливо?Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Ярмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: