20.05.2024
Телеканал NTD

Чоботи з «Красуні» й костюм із «Матриці»: культові речі підуть із молотка

Чоботи з «Красуні» й костюм із «Матриці»: культові речі підуть із молотка

Шанувальники знаменитих блокбастерів минулих десятиліть скоро зможуть відтворити свої улюблені сцени прямо вдома. Майже 1000 речей..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Шанувальники знаменитих блокбастерів минулих десятиліть скоро зможуть відтворити свої улюблені сцени прямо вдома. Майже 1000 речей із фільмів надійде в продаж на онлайн-аукціоні.

На торги серед іншого виставлять ботфорти з глянсової лакованої шкіри, які носила Джулія Робертс у «Красуні», куртка-бомбер Тома Круза з «Найкращого стрільця», пульт дистанційного керування дроїда R2-S8 із «Зоряних воєн» і механічну голову прибульця з популярного фільму 1979 року «Чужий».

Торги проходять щорічно. Усі лоти ретельно відбирає засновник і генеральний директор аукціону Стівен Лейн. Він збирає предмети через свою мережу кінематографістів, акторів і членів знімальних груп.

[Стівен Лейн, засновник аукціону]:

«Маємо понад 900 предметів із більш ніж 350 фільмів і телешоу. Мені дуже складно виділити, що особисто мені до вподоби найбільше. Я великий шанувальник “Зоряних воєн”, тож є кілька речей із цього фільму».

Серед лотів — світловий меч Обі-Вана Кенобі із «Зоряних воєн: Помста ситхів». Його оцінили в 155 тисяч доларів. А капелюх Джокера у виконанні Джека Ніколсона з фільму «Бетмен» 1989 року планують продати майже за 39 тисяч.

Лейн каже, що ціна залежить від рідкості лота.

[Стівен Лейн, засновник аукціону]:
«Слід враховувати, скільки з предметів існує й доступно для купівлі. Наприклад, костюм Нео з “Матриці”, який ми маємо, — один із кількох закінчених костюмів, які Warner Brothers створила для фільму. У зйомках могли використовувати до 20 нарядів. Якісь із них, можливо, утилізували чи пошкодили. Але далеко не всі перебувають у приватній власності. Тож зразки, які ми продаємо, унікальні й індивідуальні».

Аукціон проводитимуть онлайн 1 і 2 грудня. Загалом за всі предмети очікують уторгувати понад сім мільйонів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чоботи з «Красуні» й костюм із «Матриці»: культові речі підуть із молоткаФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОСендбординг повертається до НамібіїБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: