20.11.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії тестують застосунок для соціального дистанціювання

У Великій Британії тестують застосунок для соціального дистанціювання

Один британський оператор залізничної інфраструктури тестує новий застосунок для смартфонів, який допомагає тримати соціальну дистанцію. Коли..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Один британський оператор залізничної інфраструктури тестує новий застосунок для смартфонів, який допомагає тримати соціальну дистанцію. Коли якийсь користувач занадто близько підходить до іншого, то застосунок видає короткий звуковий сигнал і показує попередження на екрані.

Програма може працювати без підключення до інтернету. Через блутус вона виявляє інші пристрої і вимірює відстань.

[Мартін Фробішер, співробітник оператора залізничної інфраструктури]:
«Це як безперервна цифрова рулетка. Вона вимірює відстань між людьми, але не відстежує їхнє розташування. Жодних записів не веде, це просто рулетка, яка працює безперервно, постійно сповіщає».

Програму розробив лондонський стартап, що працює у галузі залізничних технологій. Застосунок постійно транслює ультразвукові сигнали, щоб розраховувати відстані між пристроями. А про небезпеку він сповіщає свистом.

[Рівер Теймур Бейг, засновник компанії ― розробника застосунку]:

«Ми підбирали специфічну частоту звукового сигналу й специфічну мелодію. На жоден інший шум ми не звертаємо уваги. <> Тому застосунок може працювати й за тихих обставин, і за гамірних, наприклад на вокзалі, в аеропорту або в багатолюдному офісі, де всі розмовляють, бо він не враховує цей шум. Він шукає сигнал на певній частоті».

У компанії вживають й інших заходів безпеки: працівникам вимірюють температуру, а ще в приміщеннях стоять дозатори з дезінфікувальним засобом для рук.

[Мартін Фробішер, співробітник оператора залізничної інфраструктури]:
«Ми розуміли, що нам потрібні якісь додаткові заходи, бо легко послабити пильність і підійти дуже близько один до одного. А завдяки застосунку можна бути спокійним, бо він людей попереджає, якщо відстань надто скорочується».

Програму вже можна встановити на айфон. Скоро розроблять версію і для смартфонів із системою Android. Також найближчим часом застосунок може з’явитися в магазинах App Store і Google Play.

Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії тестують застосунок для соціального дистанціюванняНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНові протези дають змогу відчувати температуру предметівБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: