25.03.2024
Телеканал NTD

Пристрій для соцдистанціювання допомагає британському заводу під час пандемії

Пристрій для соцдистанціювання допомагає британському заводу під час пандемії

На заводі цієї британської компанії, яка виробляє робототехніку, працює 400 осіб. Та всі вони легко дотримуються..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На заводі цієї британської компанії, яка виробляє робототехніку, працює 400 осіб. Та всі вони легко дотримуються соціального дистанціювання. Їм допомагає спеціальний пристрій, який на початку пандемії розробила ця ж фірма.

[Браян Палмер, генеральний директор компанії Tharsus]:
«Прилад посилає прості, інтуїтивно зрозумілі попередження, які допомагають людям тримати соціальну дистанцію».

Пристрій оснащено блутус-технологією, яка споживає небагато електроенергії. Його можна носити як кулон чи браслет. Якщо між користувачами буде менше ніж два метри, прилад видасть один звуковий сигнал і мигне синім кольором. Коли відстань менша за метр, пристрій блимає червоним і постійно пищить.

Крім того, під час використання приладів на комп’ютері видно цифрову схему. За її допомоги можна відстежити місця, де важко дотримуватися двометрової дистанції, а потім усунути проблему.

А кілька тижнів тому винахід допоміг заводу уникнути закриття. В одного співробітника виявили легку форму коронавірусу. Цифрова схема показала контакти зараженого. З ним спілкувалися одинадцять осіб. Їх відправили на карантин, але пізніше тестування показало негативні результати. Тож завод і далі працює в колишньому режимі.

[Браян Палмер, генеральний директор компанії Tharsus]:
«Для нас головне — стабільна робота компанії. Якщо хтось раптом захворіє, можна за лічені хвилини й дуже точно відстежити, з ким контактувала людина. Тому ми можемо дуже швидко відреагувати».

Пристрій коштує приблизно 85 євро. Ще одна британська компанія, що випускає медичне обладнання, закупила такі прилади для своїх співробітників.

[Пол Батлер, співробітник компанії Smith&Nephew]:
«Ми плануємо використовувати ці прилади на конференціях, у яких бере участь понад 30 осіб. Це відмінний спосіб допомогти нашим гостям і клієнтам зберігати між собою дистанцію».

Такі прилади скоро можуть почати продавати інтернет-магазини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пристрій для соцдистанціювання допомагає британському заводу під час пандеміїВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: