19.03.2024
Телеканал NTD

Африканка, що перехворіла на гарячку Ебола, самотужки ростить 10 дітей і допомагає іншим

Африканка, що перехворіла на гарячку Ебола, самотужки ростить 10 дітей і допомагає іншим

Жителька ДР Конго Есперанс Ньябінту каже, що гаряча Ебола стала для неї і прокляттям, і божим..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Жителька ДР Конго Есперанс Ньябінту каже, що гаряча Ебола стала для неї і прокляттям, і божим благословенням. Рік тому вона одужала, а її чоловік помер.

Сусіди, друзі й родичі переважно перестали з нею спілкуватися. Так у країні часто поводяться з тими, хто перехворів на гарячку Ебола.

Зараз їй доводиться самій ростити 10 дітей, але її це не злякало. До того ж вона стала соціальним працівником і тепер підтримує таких же, як і вона — людей, що вижили після лихоманки.

[Есперанс Ньябінту, жінка, яка перехворіла на гарячку Ебола]:

«Коли мені сказали, що в мене гарячка Ебола, я дуже засмутилася. Та згодом зрозуміла, що це така ж хвороба, як й інші, і її можна вилікувати».

У червні уряд ДР Конго оголосив про закінчення епідемії лихоманки, яка тривала два роки. Хвороба забрала життя понад 2200 осіб. Однак на іншому кінці країни незабаром почався новий спалах.

Від гарячки Ебола є ефективна вакцина, а також лікування, яке значно підвищує шанси на виживання. Однак вплив хвороби виявився тривалішим: багато тих, хто вижив, дістали психологічну травму чи опинилися в ізоляції.

У 13-річної Адофіни від гарячки Ебола недавно померла вся сім’я. Через важкий душевний стан вона перестала їсти й говорити.

Тоді дядько дівчини покликав Есперанс, щоб та морально її підтримала.

[Есперанс Ньябінту, жінка, яка перехворіла на гарячку Ебола]:
«Я радо зустрічаюся з тими, хто перехворів на гарячку Ебола, і підбадьорюю їх. Так я відчуваю, що моя допомога потрібна, бо мене для цього вибрав Бог. Я не якась особлива. Багатьох лихоманка минула. А я захворіла й тепер стала послом зцілення».

Окрім як від гарячки Ебола, схід ДР Конго ще потерпає від збройного конфлікту між урядом і бойовиками. Ще більше ускладнила ситуацію пандемія коронавірусу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Африканка, що перехворіла на гарячку Ебола, самотужки ростить 10 дітей і допомагає іншимФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКанада обмежить час роботи для іноземних студентівКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: