28.12.2024
Телеканал NTD

Бразильський кур’єр не дозволяє інвалідності перемогти себе

Бразильський кур'єр не дозволяє інвалідності перемогти себе

Бразилець Жуліану щодня їздить по Сан-Паулу й доставляє клієнтам їжу. На відміну від інших кур'єрів його..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Бразилець Жуліану щодня їздить по Сан-Паулу й доставляє клієнтам їжу. На відміну від інших кур’єрів його мотоцикл не звичайний, а триколісний і з майданчиком для інвалідного візка.

П’ять років тому Жуліану потрапив в аварію й відтоді не може ходити. Спочатку він не міг упоратися з душевною травмою.

[Жуліану Дауреліу, кур’єр]:
«Я тричі намагався накласти на себе руки, але, на щастя, нічого не вийшло. Я ні про що не шкодую, тому що життя триває, і тепер я щасливий. Моя дружина завжди поруч. Вона допомагає мені, роблячи мене сильнішим, і постійно морально підтримує».

Коли Жуліану змирився з тим, що сталося, то вирішив не давати інвалідності себе перемогти. Він зібрав 2200 доларів, переобладнав мотоцикл і став працювати кур’єром.

[Жуліану Дауреліу, кур’єр]:
«У житті нема на що скаржитися. Жити дуже добре. Усе погане, що сталося колись, обертається чимось хорошим. У житті немає нічого випадкового. Спочатку я страждав через інвалідність, а тепер у мене все добре».

Жуліану почав працювати пів року тому, якраз тоді, коли світ охопила пандемія. Цей дохід допомагає його сім’ї протриматися у важкі часи. Подружжя навіть може щоп’ятниці дозволити собі святкову вечерю. Але головне для чоловіка інше.

[Жуліану Дауреліу, кур’єр]:
«Робота кур’єра не для людей з інвалідністю на візках. Ставши кур’єром, я долаю перешкоди й труднощі. І оскільки ми, візочники, корисні, значить, ми не інваліди. Ми можемо багато чого робити й здатні на все. Потрібно просто постаратися».

Деякі клієнти дивуються, коли бачать кур’єра в інвалідному візку. Але всі ставляться з повагою і захоплюються його незвичайним мотоциклом. За пів року Жуліану перетворився в Сан-Паулу на місцеву знаменитість і ні разу з ним погано не поводилися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразильський кур’єр не дозволяє інвалідності перемогти себеСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: