25.04.2024
Телеканал NTD

У Північній Кореї в розпалі сезон збору соснових грибів

У Північній Кореї в розпалі сезон збору соснових грибів

Біля підніжжя гори Чхільбосан у Північній Кореї 28-річний Ан Чін Хьок готується збирати місцеву коштовність —..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Біля підніжжя гори Чхільбосан у Північній Кореї 28-річний Ан Чін Хьок готується збирати місцеву коштовність — мацутаке, які також називають сосновими грибами.

Східне узбережжя країни славиться великими і якісними мацутаке. І для місцевого населення збиральництво давно стало способом заробітку.

[Ан Чін Хьок, збирач]:
«Дуже складно знайти соснові гриби. Якщо не знаєш, як це робиться, то можна ходити цілий день і однаково їх не помітити. Але ті, хто в курсі справи, можуть за день зібрати до кілограма грибів».

Мацутаке схожі на європейські трюфелі. Вони ростуть дуже нетривалий період.

Соснові гриби дуже ніжні й швидко псуються. Запах їхнього білого м’якуша нагадує корицю.

[Ан Чін Хьок, збирач]:
«Якщо хочете навчитися збирати соснові гриби, то треба бути дуже уважним і мати гарну пам’ять».

Раніше Північна Корея офіційно постачала мацутаке до Китаю та Японії. Однак, коли наклали санкції, торгівля стала нелегальною. А потім і вона припинилася, бо почалася пандемія коронавірусу й кордони закрили. Тепер, найімовірніше, усі гриби йтимуть лише на внутрішній ринок.

Утім, це не означає, що місцеве населення зможе насолодитися їхнім смаком. Точна вартість грибів невідома. Однак є відомості, що в ресторанах Пхеньяна порція може коштувати від 10 до 15 доларів США. За місцевими мірками це дуже дорого.

У Гонконзі за 100 грамів мацутаке з Китаю дають приблизно 28 доларів.

Цей гриб настільки цінний, що 2018 року Кім Чен Ин після одного із самітів подарував південнокорейському президентові дві тонни цього продукту.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Північній Кореї в розпалі сезон збору соснових грибівСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: