18.09.2024
Телеканал NTD

У ЄС попереджають про ризик подвійної пандемії COVID-19 і сезонного грипу

У ЄС попереджають про ризик подвійної пандемії COVID-19 і сезонного грипу

Тоді як у Європі зростає добова кількість хворих на COVID-19, влада ЄС стурбована наближенням холодів. Єврокомісар..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Тоді як у Європі зростає добова кількість хворих на COVID-19, влада ЄС стурбована наближенням холодів. Єврокомісар з питань охорони здоров’я попередила, що сезонні спалахи грипу в поєднанні зі смертоносним коронавірусом можуть призвести до ще більшої кількості смертей.

[Стелла Кіріакідес, єврокомісар з питань охорони здоров’я]:
«Ми не можемо послаблювати пильність. Криза ще не минула. До того ж осінь і зима — це пора респіраторних захворювань, серед яких і сезонний грип. Щоб запобігти смертоносній подвійній пандемії COVID-19 і грипу, яка може призвести до краху наших систем охорони здоров’я і спричинити ще більше смертей, треба збільшити масштаби вакцинації».

Стелла Кіріакідес закликала уряди країн-членів роз’яснювати людям, наскільки важливо дотримуватися всіх норм безпеки. Вона також попередила, чим загрожує свідоме нехтування правилами, а ще протести проти карантинних заходів, які спалахують у деяких країнах ЄС.

[Стелла Кіріакідес, єврокомісар з питань охорони здоров’я]:
«Ми всі, незалежно від віку й рівня вразливості, маємо й далі тримати фізичну дистанцію, носити маски, стежити за гігієною рук, зустрічатися лише з родичами, що живуть поруч, і залишатися вдома, якщо є ознаки захворювання».

Нещодавнє дослідження міністерства охорони здоров’я Великої Британії показало, що в разі якщо людина одночасно хворіє на грип та COVID-19, то ризик померти зростає вдвічі.

На сезонний грип щороку хворіє від 4 до 50 мільйонів жителів Європи. Водночас від цієї хвороби та її наслідків щорічно втрачає життя до 70 тисяч європейців.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС попереджають про ризик подвійної пандемії COVID-19 і сезонного грипуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Сотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: