26.02.2024
Телеканал NTD

Пуми вподобали столицю Чилі

Пуми вподобали столицю Чилі

До Сантьяго знову забрели пуми. Цього разу у фешенебельному районі впіймали дитинча. Воно пробралося у двір..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

До Сантьяго знову забрели пуми. Цього разу у фешенебельному районі впіймали дитинча. Воно пробралося у двір будинку, а потім вибігло на вулицю. Ловили дику кішку працівники зоопарку й поліціянти. Тепер їм треба вистежити інших непроханих гостей.

[Орасіо Боркес, директор Служби сільського господарства Чилі]:
«Ми спробуємо зловити інших. Гадаємо, що залишилася матір і ще одне дитинча. Є така інформація».

Пуми занадилися до Сантьяго під час карантину. Місто затихло — і хижаки осміліли.

[Алехандра Монтальба, директор Чилійського національного зоопарку]:
«Нам доведеться звикати до пум. Місто шириться в бік гір. Пуми прийшли, щоб залишитися. Нам треба навчитися жити з ними поруч і зрозуміти, що робити, коли вони приходитимуть до житлових районів».

Фахівці вважають, що хижаки й самі відчувають стрес. До міста їх жене голод, у якому винні довгі роки посухи. Незвичні умови лякають пум, до того ж на них іноді нападають собаки.

Спіймане дитинча обстежать ветеринари. Якщо воно здорове, то його випустять на волю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пуми вподобали столицю ЧиліАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЯку країну визнали найщасливішоюУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: