28.08.2024
Телеканал NTD

Вірменія опублікувала відео з наслідками обстрілу Степанакерта військами Азербайджану

Вірменія опублікувала відео з наслідками обстрілу Степанакерта військами Азербайджану

Ці відеокадри опублікувала влада Вірменії. На них видно наслідки обстрілу столиці Нагірного Карабаху. Згідно з урядовими..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ці відеокадри опублікувала влада Вірменії. На них видно наслідки обстрілу столиці Нагірного Карабаху. Згідно з урядовими даними, авіаудари по Степанакерту й Мартакерту завдали ВПС Азербайджану. Також наголошується, що по містах було випущено ракети дальньої дії.

Точних даних про жертв поки немає. Відомо, що минулого тижня внаслідок обстрілу з боку Азербайджану загинуло щонайменше 18 жителів Нагірного Карабаху, понад 90 людей дістало поранення.

Омбудсмен самопроголошеної Нагірно-Карабаської Республіки закликав міжнародну спільноту захистити регіон.

[Артак Бегларян, омбудсмен Нагірно-Карабаської Республіки]:
«Збройні сили Азербайджану почали навмисно завдавати ударів по цивільних об’єктах і мирному населенню. У нас уже десятки загиблих і ще більше поранених».

Раніше Вірменія заявила, що буде використовувати всі необхідні засоби, щоб захистити етнічних вірменів від нападу Азербайджану.

[Нікол Пашинян, прем’єр-міністр Вірменії]:
«На лінії зіткнення тривають інтенсивні бої. У деяких місцях війська Армії оборони (НКР) опинилися в складній ситуації, а в деяких — тримають ситуацію під контролем».

Обидві сторони конфлікту звинувачують одна одну в нападі на мирних жителів.

Водночас президент Азербайджану обіцяє вести бойові дії доти, доки Вірменія не встановить графік виведення військ із Нагірного Карабаху.

[Ільхам Алієв, президент Азербайджану]:
«Азербайджан нікому не дасть завоювати Нагірний Карабах. Нагірний Карабах — це територія Азербайджану. Ми повинні туди повернутися, і ми повернемося».

Зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. У конфлікт вступили збройні сили невизнаної республіки, яку підтримує Вірменія, а також Азербайджан, на боці якого виступила Туреччина.

Конфлікт у Нагірному Карабасі загострився 1988-го року. Під час війни з 92 по 94 рік Азербайджан втратив контроль над регіоном і сімома прилеглими районами. Нинішні зіткнення стали найсерйознішими за останні 30 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вірменія опублікувала відео з наслідками обстрілу Степанакерта військами АзербайджануФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниРакетні обстріли, хакерські атаки та міжнародна допомога: чим запам’ятався українцям 2023 рікСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: