28.10.2024
Телеканал NTD

В афінському Акрополі встановили вдосконалене підсвічування

В афінському Акрополі встановили вдосконалене підсвічування

Нова підсвітка прикрасила величні пам'ятки афінського Акрополя. Удосконалена система вихоплює з темряви навіть найдрібніші архітектурні деталі...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Нова підсвітка прикрасила величні пам’ятки афінського Акрополя. Удосконалена система вихоплює з темряви навіть найдрібніші архітектурні деталі. Вона також освітлює прилеглу територію й ті будівлі, які раніше стояли без підсвічування.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«Освітлення XXI століття тепер прикрашає Акрополь. Урочисте відкриття нової системи освітлення — це свято, що виходить за межі кордонів та мови, бо цінності, що виникли в Акрополі, універсальні».

Художники з освітлення два місяці вивчали Акрополь, щоб розробити нову систему. Вона освітлює архітектурні пам’ятники з різною інтенсивністю, відтінки світла теж різні.

Акрополь стоїть на 156-метровому пагорбі в Афінах. Найважливіші пам’ятки побудовано тут у V столітті до нашої ери. Це Парфенон, Пропілеї, Ерехтейон і храм Ніки Аптерос.

В епоху класичної античності Акрополь був центром афінської культури. Щорічно сюди приїжджають мільйони туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В афінському Акрополі встановили вдосконалене підсвічуванняФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроУ бельгійському місті встановили ковзанку в старовинній церкві«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуБалабан — душа музичної культури АзербайджануПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: