25.07.2024
Телеканал NTD

Майже половина аргентинців опинилася за межею бідності

Майже половина аргентинців опинилася за межею бідності

Майже половина аргентинців у другому кварталі цього року опинилася за межею бідності. Пандемія коронавірусу завдала удару..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Майже половина аргентинців у другому кварталі цього року опинилася за межею бідності. Пандемія коронавірусу завдала удару економіці країни, яка й так переживала серйозну кризу.

Дані оприлюднив Аргентинський католицький університет. Він повідомляє, що до кінця червня після місяців суворого карантину рівень бідності збільшився до 46‒47 %. Торік він становив 40 %.

Так, у період пандемії коло 3 із половиною мільйонів аргентинців утратило роботу.

[Агустін Сальвія, дослідник]:

«Постраждало виробництво, модель створення робочих місць, самозайняті громадяни й навіть люди, які працюють неофіційно. Бідність загалом зростає. Ми всі трохи побіднішали. Торік ми теж були бідними, але тепер нерівність стала ще більшою».

В Аргентині мінімальна зарплата —193 долари на місяць. Багато людей, такі як вуличний торговець Гільєрмо Гарай, під час епідемії повністю втратили заробіток.

[Гільєрмо Гарай, вуличний торговець]:
«Я вижив, бо мене підтримувала сім’я. Я не мав можливості якось заробляти».

Темпи зростання економіки Аргентини в другому кварталі скоротилися на 19,1 %, якщо порівняти з тим же періодом минулого року. Аналітики кажуть, що через падіння попиту й обсягів виробництва у 2020 році загалом ВВП країни може зменшитися на 12 %.

Особливо постраждали невеликі компанії, які виробляють продукцію для внутрішнього ринку. У період суворих карантинних заходів вони вимушено закрилися. Через це в другому кварталі рівень безробіття перевищив 13 %.

Водночас нещодавно Аргентина уклала угоду з міжнародними кредиторами про реструктуризацію зовнішніх боргів обсягом 65 мільярдів доларів. Країну чекають місяці суворої економії.

[Андрес Асьєн, економіст]:
«Щоб вийти із цієї економічної кризи, владі треба буде проявити велику винахідливість».

Економісти також уважають, що повернути рівень бідності до докризового показника, не вдасться ні цього, ні наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: