19.10.2024
Телеканал NTD

Волонтери Тасманії відновлюють вузькоколійку для туристів

Волонтери Тасманії відновлюють вузькоколійку для туристів

Джеймс Шагг у 12-річному віці вперше проїхався залізницею Іда-Бей на півночі австралійського острова Тасманія. [Джеймс Шагг,..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Джеймс Шагг у 12-річному віці вперше проїхався залізницею Іда-Бей на півночі австралійського острова Тасманія.

[Джеймс Шагг, волонтер]:
«А до 16-ти років я вже водив поїзд із 80-ма пасажирами до кінця шляху й назад».

Тепер, через понад 40 років, Джеймс увійшов до групи ентузіастів, які хочуть відновити залізницю і знову пустити по ній поїзди.

[Джеймс Шагг, волонтер]:
«Ми й копійки не просимо в уряду».

[Дейв Коллінс, волонтер]:
«Використовуючи власні ресурси, ми назбирали достатньо коштів, щоби відновити третину шляхів до стандартів надання сертифіката безпеки. Тож, якщо отримаємо дозвіл, то вже наступного літа зможемо возити невеликі екскурсії».

Спочатку вузькоколійку будували, щоб транспортувати вапняк. Двогодинний маршрут проходить через місця, які розповідають про історію аборигенів, французьких поселенців, а також місцеву промисловість.

[Дейв Коллінс, волонтер]:
«Зазвичай ми зупинялися тут, люди виходили й насолоджувалися прогулянкою пляжем. Потім ми розвертали поїзд і поверталися з історичного минулого в сьогодення».

[Джеймс Шагг, волонтер]:
«По залізниці можна вивчити історію Тасманії».

Із середини 70-х років залізницею возили туристів. Однак колишній власник не зміг підтримувати шляхи в належному стані. У 2018 році залізниця втратила сертифікат безпеки, і потяги зупинилися. А у 2019-му закінчився термін оренди.

Тепер же волонтери хочуть управляти дорогою за допомогою неприбуткової організації. Тобто весь дохід від екскурсій планують направляти на експлуатаційні витрати й ремонт. Це також дасть змогу одержувати від уряду гранти на збереження старовинної дороги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Волонтери Тасманії відновлюють вузькоколійку для туристівПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: