18.09.2024
Телеканал NTD

Нова виставка в Неаполі розкриває таємниці етруської цивілізації

Нова виставка в Неаполі розкриває таємниці етруської цивілізації

Італійським музеям знову дозволили відкритися після карантину. Зокрема відчинив свої двері Національний археологічний музей у Неаполі...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Італійським музеям знову дозволили відкритися після карантину. Зокрема відчинив свої двері Національний археологічний музей у Неаполі. Він підготував нову виставку, яка розповідає про таємниці етруської цивілізації.

Це був давній народ, який передував римлянам. На нього дуже вплинула грецька цивілізація.

Загалом виставлено на огляд 600 експонатів. Серед них прикрашені вази, глеки та статуї, створені в X столітті до нашої ери й пізніше.

200 артефактів показали публіці вперше.

[Паоло Жільєріні, куратор]:
«Виставку розділено на дві частини: експонати етруської цивілізації, які в середині XVIII століття в області Кампанія знаходила інтелігенція, а також артефакти, які знайдено в XIX і XX століттях під час розкопок, що проводила влада. Вони доводять, що 12 міст-держав у регіоні Кампанія дійсно існували».

Виставка охоплює приблизно шість століть: з X по IV століття до нашої ери. Вона також включає всі знахідки з гробниці Бернардіні да Палестрина — одного з найбагатших та найвідоміших місць поховання тієї епохи.

[Паоло Жільєріні, куратор]:
«Вона розповідає про культурну еліту, яка брала найкращі дари ремесел того часу в Середземномор’ї й використовувала ці предмети спочатку під час банкетів і великих зібрань, а потім клала їх у могили».

Виставка триватиме до 31 травня наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова виставка в Неаполі розкриває таємниці етруської цивілізаціїТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонПінболом захоплюється дедалі більше молодіБалабан — душа музичної культури АзербайджануУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніСендбординг повертається до НамібіїУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися ковалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: