28.02.2024
Телеканал NTD

Від роботів до вигадливих масок: інновації під час пандемії

Від роботів до вигадливих масок: інновації під час пандемії

Ось таку захисну конструкцію придумав один ресторан у Франції. Так він намагається захистити клієнтів од коронавірусу...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ось таку захисну конструкцію придумав один ресторан у Франції. Так він намагається захистити клієнтів од коронавірусу. І він у своєму креативі не самотній. Багато ресторанів світу вдаються до інновацій, щоб зберегти бізнес і своїх клієнтів.

Це Нідерланди. Відвідувачі цього закладу на березі Амстердамського каналу їдять у скляних кабінках. Щоправда, пускають у них лише тих, хто живе в одному будинку чи квартирі.

У місті Ор-Єгуда в Ізраїлі придумали, як їсти в масці, не знімаючи її. Принцип роботи цього пристрою нагадує велосипедне гальмо. Коли натискаєш на ручку, відкривається отвір, у який легко можна просунути виделку чи ложку. Щоправда, з такою маскою справлятися доведеться лише однією рукою.

Оскільки під час епідемії бажано якнайменше торкатися різних поверхонь, в одному фінському супермаркеті придумали ось такі ручки.

А це тайський торговий центр у Бангкоку. Тут встановили ножні педалі в ліфтах. Так відвідувачам не доводиться натискати на кнопки.

Хочете відновити роботу свого підприємства? Посадіть співробітників у картонні коробки! Саме так почала робити британська компанія, щоб захистити працівників. Вона не лише забезпечила такими перегородками свої офіси, а й почала виготовляти їх на продаж.

А ось компанія в Бостоні використовує як захисні засоби проти коронавірусу маски для підводного плавання, трохи змінивши їхню конструкцію.

А одна жителька Індонезії з проблемами слуху придумала маски з прозорими вставками. Вони значно полегшать життя глухих, бо для комунікації їм важливо бачити рухи губ.

Біженці в йорданському таборі розробили прототип робота з LEGO, який автоматично розбризкує антисептик. Він використовує сенсори, які реагують на наближення рук. А це ще один робот із Данії. Він допомагає брати мазки в пацієнтів і перевіряти їх на коронавірус безконтактно.

А це собака-робот із Сінгапуру, який нагадує перехожим про дотримання дистанції.

Також у багатьох кафе з’явилися роботи-баристи. Наприклад, у цьому південнокорейському. Він може приготувати 60 різних видів кави.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від роботів до вигадливих масок: інновації під час пандеміїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: