25.10.2024
Телеканал NTD

Бельгійська ферма пропонує екологічні квіти

Бельгійська ферма пропонує екологічні квіти

Мак, ешольція, ліхніс корончастий, жоржина, цибуля голландська, трави й комахи. Усе це розмаїття нібито малює чарівний..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Мак, ешольція, ліхніс корончастий, жоржина, цибуля голландська, трави й комахи. Усе це розмаїття нібито малює чарівний природний пейзаж на фермі, що розташована неподалік од Брюсселя.

Вона спеціалізується на вирощуванні екоовочів. Однак нещодавно відвела місце і для квітів. Причому, усі вони не екзотичні, ростуть у Бельгії та сусідніх країнах. І висаджують їх не в теплиці, а у відкритий ґрунт. Тобто цвітуть вони лише у певний сезон.

Ця ферма називається Cycle Farm. Тут спробували створити завершену екосистему, яка приваблювала б комах-запилювачів.

[Маліло ван Клосте, власниця ферми]:

«Я висаджую свої рослини залежно від сезону їхнього цвітіння. Я не саджаю їх тоді, коли вони не зможуть цвісти. Маємо доступ до теплиць. Там ми вирощуємо розсаду. Це допомагає. Але теплиці неопалювані. Тобто ми працюємо за сезонним графіком».

Клієнти приходять на ферму й самостійно зрізають квіти. Вони можуть зробити букет будь-якого розміру. Потім його треба виміряти за допомогою спеціальних отворів. Від його величини залежатиме вартість: від 3 до 20 євро. Гроші кладуть у спеціально встановлений ящик.

[Жоселін Косте, покупниця]:
«Я обожнюю цей проект, який ґрунтується на довірі. У наш час це дуже важливо. Це місце просто чудове. Я приходжу сюди, щоби створити букет чи зібрати овочі, і мені дуже подобається процес, як медитація».

На фермі не використовують пестициди. Овочі теж вирощують сезонно. Підприємство обслуговує 110 клієнтів. Вони щорічно платять від 320 до 400 євро за людину. Потім можуть приходити в будь-який день і збирати потрібну кількість овочів. Обмеження на обсяг встановлюють лише в тому разі, якщо врожай якогось продукту невеликий.

Загалом тут вирощують 60 різних видів овочів.

Останнім часом у Бельгії набувають популярності міські ферми. Їх часто облаштовують на балконах чи дахах будинків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бельгійська ферма пропонує екологічні квітиЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: