02.12.2024
Телеканал NTD

Браконьєрів немає: у Пакистані через карантин осіли перелітні птахи

Браконьєрів немає: у Пакистані через карантин осіли перелітні птахи

Перелітні птахи цього року не поспішають покидати водно-болотні угіддя Пакистану. Зазвичай вони зупиняються тут на короткий..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Перелітні птахи цього року не поспішають покидати водно-болотні угіддя Пакистану. Зазвичай вони зупиняються тут на короткий відпочинок, коли летять із Сибіру до Індії. Пакистанський фотограф-натураліст Ахмер Алі Різві спостерігає за пернатими вже багато років.

[Ахмер Алі Різві, фотограф-натураліст]:
«Цього року птахи загостювалися. Можливо, тому що їх майже не турбують через повсюдний карантин».

У провінції Сінд цього року нарахували майже 750 тисяч перелітних птахів. Торік їх було втричі менше. Співробітник департаменту дикої природи Сінду не може пояснити, чому птахів побільшало. Однак розуміє, що затриматися в Пакистані пернатим дав змогу карантин.

[Джавед Ахмед Махар, співробітник департаменту дикої природи Сінду]:
«Зараз багато хто каже, що під час карантину дикі тварини полегшено зітхнули. Я вкажу на дві зміни. Коли на внутрішніх ринках процвітає незаконна торгівля, нелегальні мисливці ловлять птахів у лісі й продають їх. Зараз немає ні того, ні іншого».

У Сінді є понад 33 заповідники, а також — національний парк, у якому мешкає більш як 300 видів птахів. Щороку фахівці спостерігають за пернатими на 40% водно-болотних угідь провінції. Вони підраховують кількість птахів і відстежують маршрути міграції.

Зазвичай у Пакистані зупиняються на відпочинок пелікани, журавлі, крижні, кулики й інші пернаті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Браконьєрів немає: у Пакистані через карантин осіли перелітні птахиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЧим пригощатимуть гостей «Оскара»На Кубі закінчується паливо?Всесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: