23.09.2024
Телеканал NTD

Як підстригаються в епоху пандемії

Як підстригаються в епоху пандемії

Ось так тепер стрижуться в умовах пандемії та карантину. У Великій Британії стають популярними віртуальні візити..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ось так тепер стрижуться в умовах пандемії та карантину. У Великій Британії стають популярними віртуальні візити перукаря. Так уже точно норми соціального дистанціювання не порушиш.

Майстер Бен Мей, власник мережі барбершопів, уважно керує діями дружини цього сміливого жителя Лондона.

Він розпочав свій проект «Підстригтися на карантині» у квітні.

Клієнти бронюють 20-хвилинний онлайн-сеанс. Коштує він близько 20 доларів.

[Бен Мей, перукар]:
«У людей знову виникла потреба мати гарний вигляд під час відеодзвінків. Якщо сидиш і по 4‒5 годин на день дивишся у вебкамеру й бачиш у комп’ютері своє обличчя, то хочеться, щоб зображення тобі подобалося».

Клієнтам треба тільки машинка, ножиці й гребінець.

[Бен Мей, перукар]:
«Деякі, хто записується на онлайн-візит, мають завищені очікування. І ми змушені пояснювати, що буде не так, як після відвідання перукарні».

Від несподіванок ніхто не застрахований.

[Бен Мей, перукар]:
«Я чув від одного з наших перукарів, що під час онлайн-підстригання одна пара посварилася. Дружина просто поклала ножиці, сказала, що більше стригти чоловіка не збирається, і пішла. Хлопець мусив закінчувати самостійно. Це був повний хаос».

Салони краси Великої Британії закрилися на карантин 23 березня. Тепер влада поступово знімає обмеження. Але перукарні зможуть відкритися лише 4 липня й тільки, якщо дбатимуть про соціальне дистанціювання.

Багато власників уже переробляють приміщення й схеми роботи, щоб відповідати всім правилам.

[Кірі Костянтину, власник салону краси]:
«У кожному напрямку відстань має бути два метри. Стілець для очікування повинен бути за два метри від першого стільця для стриження й від вестибюля, а також від раковин і так далі».

Деякі британські салони порушують обмеження й стрижуть клієнтів підпільно. Але багато які досі закриті й чекають, що, коли вони почнуть працювати, то візити до них будуть заброньовані на кілька місяців уперед.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як підстригаються в епоху пандеміїКанада обмежить час роботи для іноземних студентівШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаНирки — у центрі нової кризи в НепаліМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: