24.05.2024
Телеканал NTD

Технології забезпечують дезінфекцію й дистанцію на пляжах Іспанії

Технології забезпечують дезінфекцію й дистанцію на пляжах Іспанії

На пляжах іспанського регіону Коста-дель-Соль тепер відпочивають за новими правилами. Люди мусять тримати дистанцію й користуватися..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На пляжах іспанського регіону Коста-дель-Соль тепер відпочивають за новими правилами. Люди мусять тримати дистанцію й користуватися душем лише по одному.

На пляжі в Малазі працівники постійно знезаражують лавки та інші поверхні. Вбиральні тут переобладнали. На входах встановлено автоматичні дозатори з дезінфікувальним засобом. Руками не треба торкатися ні до зливного бачка, ні до крана. Після кожного відвідування вмикаються ультрафіолетові лампи, які знезаражують приміщення.

[Тереса Поррас, міністр ради гігієни Малаги]:
«Правда, процедура дезінфекції триває 15 хвилин, але гадаю, що в цей період нашого життя безпека значно важливіша, ніж час очікування».

У Міхасі уздовж узбережжя літає дрон. Він допомагає стежити, щоб пляж не переповнився.

[Сальвадор де лос Ріос, оператор дрона]:
«Дрон фотографує пляж, а “штучний інтелект” у режимі реального часу підраховує, скільки людей припадає на квадратний метр, і визначає пропускну здатність на цьому пляжі. Потім людина, перш ніж піти на пляж, може дізнатися (на вебсайті мерії) про його наповненість і вирішити, який обрати».

Дрон також обладнано гучномовцем, який сповіщає відпочивальників про правила безпеки.

Автономна спільнота Андалусія, до якої входить Коста-дель-Соль, найняла на роботу 3000 пляжних патрульних. Вони стежать за тим, щоб берегові зони не були переповненими, а також за дотриманням заходів безпеки.

[Габріель Моя, патрульний]:
«У разі інциденту ми зателефонуємо поліції за номером 112. Наше завдання — просто повідомити».

За наступні три місяці влада Андалусії витратить 24 мільйони євро на моніторинг пляжів. Їхня протяжність — 800 кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Технології забезпечують дезінфекцію й дистанцію на пляжах ІспаніїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуБерезень 2024 став найспекотнішим в історії«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: