20.04.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі розводять рідкісних білоголових сипів

В Ізраїлі розводять рідкісних білоголових сипів

Білоголовий сип із роду грифів схожий на незграбу й харчується падаллю. Але в ізраїльському Національному парку..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Білоголовий сип із роду грифів схожий на незграбу й харчується падаллю. Але в ізраїльському Національному парку Кармель про них дбайливо піклуються. В Ізраїлі ці птахи опинилися під загрозою зникнення.

Природозахисники почали розводити їх в межах проекту «Під нашим крилом».

[Ігаль Міллер, працівник Управління з питань парків Ізраїлю]:
«Ми відкрили центр розведення, коли в нас з’явилося досить (птахів). Ми вирощуємо грифів, допомагаємо їм акліматизуватися, навчаємо й через кілька років випускаємо в дику природу».

Популяція зменшилася через випадкові отруєння та втрату місць проживання. Тож за вирощеними в центрі розведення птахами постійно спостерігають.

[Микита Подобреєв, доглядач парку]:
«У цьому місці можна побачити грифів. І, крім охорони національного парку чи заповідника, мушу відстежувати й вивчати місця гніздування птахів. Маю спостерігати за циклом гніздування й оцінювати чисельність популяції».

Білоголовий сип на івриті звучить як нешер. На честь цього птаха навіть назвали місто, яке стоїть на горі Кармель.

Деякі вважають падальників неприємними. Але в Музеї природничої історії Ізраїлю кажуть, що на Близькому Сході грифи — царі серед птахів. Також деякі стверджують, що в Біблії згадуються грифи, але під час перекладу їх назвали орлами.

Білоголові сипи живуть у горах і на посушливих рівнинах Південної Європи, Азії та Північної Африки. Трапляються також на Кавказі й у Криму.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі розводять рідкісних білоголових сипівЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: