28.09.2024
Телеканал NTD

Екіпаж Crew Dragon розповів про політ у першому приватному пілотованому космічному кораблі

Екіпаж Crew Dragon розповів про політ у першому приватному пілотованому космічному кораблі

Американські астронавти Роберт Бенкен і Дуглас Герлі провели пресконференцію з борту МКС. Вони розповіли про враження..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Американські астронавти Роберт Бенкен і Дуглас Герлі провели пресконференцію з борту МКС. Вони розповіли про враження від стикування пілотованого корабля Crew Dragon з орбітальною станцією.

Герлі каже, що політ апарата приватної компанії SpaceX був вельми схожим на політ шатла. Обидва астронавти раніше брали участь у програмі «Спейс шатл» і літали в космос на кораблях «Індевор». Перша пілотована місія Crew Dragon також називається «Індевор».

[Дуглас Герлі, астронавт НАСА]:
«Ми обидва звернули увагу й уже згадали про те, що під час стикування нічого не відчувалося. Потім ми зістикувалися, і нас трохи труснуло. Не дуже сильно, та ми відчули. <> Тож, або швидкість, або сила стикувального механізму поглинала інерцію, коли ми входили в док. І добре, що ми нічого не відчували на борту “Індевора”».

Екіпаж Crew Dragon має пробути на орбітальній станції до 28 серпня. Однак астронавти не виключають, що залишаться на довше.

Вони беруть участь у першій місії приватного пілотованого космічного корабля. Вона стане завершальним етапом випробувань. Після цього почнуться звичайні експлуатаційні місії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екіпаж Crew Dragon розповів про політ у першому приватному пілотованому космічному корабліПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійМедичні гаджети — один із головних трендів CES-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: