19.04.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі винайшли маску, яка вбиває коронавірус теплом

В Ізраїлі винайшли маску, яка вбиває коронавірус теплом

Ізраїльські дослідники винайшли багаторазову маску, яка може вбивати коронавірус теплом. Для цього просто потрібна зарядка для..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ізраїльські дослідники винайшли багаторазову маску, яка може вбивати коронавірус теплом. Для цього просто потрібна зарядка для мобільного телефона.

Дезінфекція триває близько 30 хвилин. І маску надягати в цей час не можна.

[Яір Ейн-Елі, декан факультету інжинірингу]:
«Її потужність — 10 ватів, а температура — 65‒70 градусів Цельсія. Цього досить, щоби вбити вірус».

У пристрої є USB-порт, через який можна під’єднатися до джерела живлення. У результаті нагрівається внутрішній шар із вуглецевих волокон.

[Яір Ейн-Елі, декан факультету інжинірингу]:
«Головне завдання — допомогти медичному персоналові, щоб він мав максимальну можливість використовувати маски повторно».

Винахідники кажуть, що під час роботи думали про довкілля. З їхніх слів, за час пандемії до природного середовища потрапили мільярди одноразових масок.

[Джон Баравір, житель Хайфи]:
«Дуже добре, що можна якось це очистити, бо щоразу, коли знову надягаю маску, то відчуваю, що повертаюся до своїх мікробів. Мені подобається ідея, що можна вбити всі мікроби».

Прототип на вигляд як стандартна маска, що має рівень захисту N95. Дослідники кажуть, що вже отримали патент у США й планують продавати такі вироби за ціною, яка приблизно на один долар перевищуватиме вартість звичайної маски.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі винайшли маску, яка вбиває коронавірус тепломНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: